2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

40 kız çocuğu okula kazandırıldı

AB PROJESİ İLE 40 KIZ ÇOCUĞU OKULA KAZANDIRILDI

Avrupa Birliği (AB) destekli bir proje kapsamında Bingöl'de ilköğretimi tamamlayıp ortaöğretime devam etmeyen 40 kız çocuğunun okula kazandırıldığı belirtildi.

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Bingöl İMKB Sarayiçi İlköğretim Okulu tarafından uygulanan AB destekli proje ile 40 kız çocuğu okula kazandırıldı.

Öncelikle 8'nci sınıfı bitirmiş ama ortaöğretime devam etmeyen kızların tespit edildiğini belirten Okul Müdür ve Proje Sorumlusu Muzaffer Yılmaz, ailelerin ikna edilerek bu kızların açık öğretim lisesine kayıtlarının yapıldığını ifade etti.

Kızların okullaşmasının kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, "Okula kazandırılan bu kızlarımıza önümüzdeki nisan ayı itibari ile matematik, fen ve bilgisayar becerilerini geliştirmek için 4 ay boyunca kurs düzenleyeceğiz. Kız çocuklarının ebeveynlerinin bilincinin artırılmasına yönelik olarak da okulda farklı konularda seminerler verilecek ve onların da sürece dahil olmaları sağlanacak. Seminerlerimiz hem kızlara hem de onların ailelerine yönelik olacaktır. Seminerler; ebeveyn eğitimi, güzel konuşma, aile içi şiddet, kadın hakları konularından oluşacaktır. Bununla hem kızlarımız hem de aileleri projeden azami derecede faydalanacak ve ilimizin okullaşma oranına önemli bir katkı sağlanacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 09:34:00
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 09:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?