3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

5 köye ulaşımı sağlayan yol açılmadı

Bingöl'de, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında yapımı devam eden ve 5 köyün ulaşımını sağlayan grup köy yolunda meydana gelen heyelan yüzünden vatandaşlar 1 aydır yaklaşık 4 kilometre yolu yaya gidip geliyor. 

Bingöl merkez Aşağıköy, Ortaköy, Şaban, Çiriş ve Yelesen köylerinin ulaşımını sağlayan grup köy yolunda meydana gelen heyelan sonucu köylü vatandaşlar belirli bir noktadan sonra yaklaşık 4 kilometre yolu yaya gidip gelmek zorunda kalıyor. 

İşi alan firmayı suçlayan köylüler, firmanın işi baştan savma yaptığını ileri sürerek, yetkililerin gelip yolu görmelerini ve mağduriyetlerin giderilmesini istedi.
Köyde bulunan cenaze, yaşlı ve hasta vatandaşların, erkekler tarafından sırtlanarak minibüse kadar getirildiğini söyleyen minibüs işletmecisi Ahmet Budan, önceki gün hastaneden ağır bir hastalarını sırtlayarak köye götürdüklerini ve hastanın dün vefat ettiğini söyledi. Budan, "Minibüs çökmenin meydana geldiği yere kadar gidiyor. Ondan sonraki bölüm yaya olarak gidiliyor. Yaklaşık 1 aydır defalarca müteahhit firmayı uyarmamıza rağmen kapalı bölüm açılmıyor. Köy Hizmetleri'ne müracaatlarımızda ise, orası ihale edilmiş, biz müdahale edemiyoruz cevabını alıyoruz. Bu insanlık adına utanç verici bir durum. Bir hayvanın bile geçmekte güçlük çektiği bu yolda, çocuk ve bayanlarımızı sırtlayarak geçiriyoruz" diye konuştu. 

Köylerinde taziye olduğunu söyleyen Budan, "Yolumuz yaz mevsiminde açılmıyor. Yarın kış mevsiminde ne yapacağız? Bu gidişle herhalde 3-4 ay dünyayla bağlantımızı kesip kendimizi Allah'a havale edeceğiz" diye konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 12:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tekin kayansalan IP: 85.101.157.xxx Tarih : 19.11.2006 14:18:16
koy yolunun acılması icin lütfen yardımda bulununuz tesekkur ederim