2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

50 öğrenci sütten zehirlendi

Yurt genelinde bugün başlatılan "Okul Sütü Projesi" kapsamında Bingöl'de dağıtılan sütlerden 50 öğrenci zehirlendi.

Milli Eğitim ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda dağıtımı yapılan sütten içen yaklaşık 50 kadar ilköğretim okulu öğrencisi, zehirlenerek müşahede altına alındı.

Genç ilçesi Yunusemre ve Şehit Serkan Gençer İlköğretim okullarındaki bazı öğrenciler, mide bulantısı ve baş ağrısı ile ilçe devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken; il merkezinde bir çok okuldaki öğrencilerde de aynı şikayetin olduğu ancak hastaneye intikal eden herhangi bir vakanın bulunmadığı öğrenildi.

Genç İlçesi Yunusemre İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Bayram Gözütok, hastanedeki öğrencileri ziyaretinde tüm öğrencilerin sütü içtikten sonra mide bulantısı ve baş ağrısı çektiklerini kendisine ifade ettiklerini söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ; "ÖNEMLİ BİRŞEY DEĞİL"

Konu hakkında İHA muhabirine açıklamada bulanan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, öğrencilerin hastanede müşahede altında tutulduğunu doğrulayarak, "Sanırım bu çocuklarımızın büyük bir kısmında süte karşı alerji olabilir. 'Tarihi geçmiş, bozuk sütler' şeklindeki tabirler kabul edilemez tabirlerdir. Bunun analizi ilgili bakanlıklarca yapılmıştır. Bizlerde kullanma tarihlerini kontrol etmişiz. Yani sütlerin bozuk olduğu doğru değildir. Hastanede müşahede altında tutulan tüm çocuklarımızın sağlık durumları hakkında herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. En kısa zamanda taburcu edileceklerini öğrendim" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2012 Perşembe 16:51:57
Güncelleme :8 Mayıs 2012 Salı 15:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?