2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

6 saatlik mücadele!

Yolu kardan dolayı kapanan bir köydeki çocuk, arama kurtarma ekiplerince kar motoruyla hastaneye ulaştırıldı.

Bingöl merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan Alibir köyünde bir yaşındaki çocuk Arama Kurtarma Ekibi (AKUT) Bingöl birimi tarafından 6 saatlik bir operasyon sonucu kar motoru ile alınarak asfaltta bekletilen ambulansa ulaştırıldı.

Çaparlar ailesi, AKUT ekiplerine telefon açarak "Çocuğumuzun yüksek ateşi var. Tüm müdahalemize rağmen düşüremiyoruz" ihbarında bulundu. İhbar üzerine zaman kaybetmeden yola çıkan Ahmet Ateş başkanlığındaki 7 kişilik AKUT ekibi, derneğe ait 4x4 arazi cipi ile köyün girişine kadar gidebildi. Buradan geriye kalan yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulanan köye ulaşmak için iki kar motoru ile yola çıkan AKUT ekipleri yer yer 5 metreyi aşan kar nedeniyle büyük sıkıntılar çekti. Sık sık motorları kara saplanan AKUT ekipleri tüm zorluklara rağmen köye ulaşmayı başardı.

Hamza Çaparlar adındaki hasta çocuğun durumunu kontrol ederek çocuğun nenesi ve dedesini de yanlarına alarak dönüş yoluna geçen ekip, dönüş yolunda da aynı zorlukları yaşadı. Kar motorunun çıkamadığı yerlerde battaniyeye sarılı çocuğu kucağına alarak sağlık durumunu sık sık kontrol eden AKUT elemanlarından Selçuk Yaman, yüksek ateş şikayeti bulunan 1 yaşındaki çocuğa ulaşmayı başardıklarını ifade ederek, tüm zorluklara rağmen hastayı asfaltta bekleyen ambulansa ulaştırma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Zorlu bir yolculuğun ardından ambulansa ulaştırılan çocuğun dedesi Faik Çaparlar, "Torunum iki gün önce rahatsızlandı. 40-45 dereceye kadar çıkan ateşini düşüremedik. Yolumuz araç ulaşımına kapalı olduğu için AKUT ekiplerine haber verdik. Allah onlardan razı olsun. Tüm zor şartlara rağmen hastamızı ambulansa ulaştırdılar. Allah hepsinin yardımcısı olsun" dedi.

İlk müdahalesi ambulansta gerçekleştirilen minik Hamza'nın daha sonra Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 15:51:33
Güncelleme :28 Şubat 2012 Salı 17:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?