2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

800 kursa 12 bin kayıt!

Bingöl'de 1 Eylül 2011 ile 27 Şubat 2012 tarihleri arasında açılan 800 ayrı kursa 12 bin kişinin kayıt yaptırdığı ve bu kursiyerlerden 3 bin 437'sinin sertifika almaya hak kazandığı bildirildi.

Bingöl'de Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı. Valilik konferans salonunda Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapılan toplantıya; Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı M. Alper Çığ, Bingöl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari, meslek odaları başkanları, kurum ve okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılışını yapan Vali Güvençer, halk eğitim merkezlerinin, örgün eğitim dışında kalan vatandaşlara daha kaliteli hizmet götürmeleri, diğer kurumlarla iş birliği yapmaları, ilin yaygın eğitim faaliyetlerinin planlanması için diğer kurumların görüş ve taleplerinin alınmasının önemine değinerek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Vali Güvençer'in açılış konuşmasının ardından yaptıkları faaliyetleri anlatan Halk Eğitim Merkezi Müdür Abdurrahman Ensari ise, 1 Eylül 2011-27 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. Ensari, söz konusu faaliyet tarihleri arasında toplam 800 adet eğitim amaçlı çeşitli kurs açıldığını, bu kurslara 12 bin vatandaşın kayıt yaptığını ve bugüne kadar 3 bin 437 vatandaşın da başarılı olup sertifika aldığını ifade etti.

Toplantıya katılanlar, Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılmasını istedikleri kurslarla ilgili görüş ve önerilerini sunarken, özellikle SODES kapsamında sertifikaya dayalı eğitim programı projeler için Halk Eğitim Merkezleri ile diyaloga geçilmesi gerektiği vurgulandı. Toplantı sonunda 2012 eğitim yılında yapılması planlanan faaliyetler de belirlenerek karar altına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2012 Çarşamba 18:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?