1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

AB proje seminerleri

Yerel Gündem 21 Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Ahmet Katıksız, Avrupa Birliği (AB) Mali Yardımları ve AB Hibeleri için bölgeden fazla talep çıkmadığını belirterek, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Türk Ulusal Ajansı), 2003 Kasım ayından itibaren pilot projeler kapsamında Gençlik Projeleri başvurularını kabul etmeye başladığını belirtti.

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, ’’Her Şey Bingöl İçin’’ adlı bir seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Ahmet Katıksız, AB Ulusal Ajans Projeleri, Doğu Anadolu Bölgesel Gelişim Programı, Sosyal Riski Azaltma Projeleri, Hayata Sende Bir+Kat Projeleri ve Dünya Bankası Genç Kıvılcım Projeleri hakkında bilgi verdi. AB fonlarından Doğu Anadolu Bölgesi ve Bingöl’ün doğru bir şekilde yararlanabilmesi için Bingöl Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği olarak bir bilgilendirme atağı başlattıklarını anlatan Katıksız, günümüzde Türkiye’nin birçok yerinde bu tür kaynaklardan sivil toplum kuruluşlarının faydalandığını, fakat Bingöl’de bunun tam olarak ortaya konmadığını dile getirdi.


Bingöl’de projecilik bilincinin geliştirmesi gerektiğine dikkat çeken Katıksız, ’’Bingöl’ün de faydalanacağı Bölgesel Gelişim Programı çerçevesinde 13 ilde 90 milyon Euro dağıtılacağı Sosyal Riski Azaltma Projesi bu yıl bitecek. 70 milyon dolar, projelere dağıtılmak üzere beklemekte. Bu miktarlardan Bingöl halkının faydalanması gerekmektedir’’ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 02:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mazlum katıksız IP: 81.215.166.xxx Tarih : 25.08.2006 22:45:32
Yaptıklarınız bütün projelerden dolayı sizlere başarılar diler ve bu tür çalışmalardan dolayı sizleri kutlar ve başarılar dileriz