2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

AB ve İnsan Hakları paneli

Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Avrupa Birliği (AB) sürecinde Türkiye toplumunun büyük bir beklenti içerisine girdiğini belirtti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi’nce Yolcu Kardeşler İşhanı’nda ’AB ve İnsan Hakları’ konulu bir panel düzenlendi. İHD Bingöl Şube Başkanı Rıdvan Kızgın’ın yönettiği panele eski SP eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Van Şube Başkanı Abdulbasit Bildirici ile İHD Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Mihdi Perinçek konuşmacı olarak katıldı.

Yaklaşık 100 kişinin izlediği panelde konuşan Prof. Dr. Bekaroğlu, AB’nin dayatmaları sonucunda Türkiye’de insan hakları konusunda bazı iyileşmelerin yaşandığını ancak AB’nin Müslümanlar için bir getirisinin olmadığını söyledi.

’AB, Kürtler ve Müslümanlar için neler getirecek?’ şeklindeki bir soru üzerine, "İnsan ve sosyal haklar açısından Kürt insanına bazı kolaylıklar sağlanacak. Ana dilde eğitim gibi konularında olduğu gibi. Ancak Müslümanlar için aynı şeyi söylemek hayalcilik" olur diyen Bekaroğlu, "Halk olarak AB sürecinde büyük bir beklenti içerisine girdik. Oradan ne geleceğini ve nelerin gideceğini kimse bilmiyor. Artık AB süreci bitti, rahatlayalım diye beklemek büyük bir yanılgıdır. Bu süreç bazı konularda belki rahatlama sağlayacak ama ben sürece inanan biri değilim" dedi.

BİNGÖL (İHA) -
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 11:08:29
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 11:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?