3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

AB'den Bingöl'e eğitim ödeneği

Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği Temel Eğitime Destek Projesi (TEDP) kapsamında Bingöl'ün Genç ve Solhan ilçelerinde yapılacak okulların inşaat çalışmaları devam ediyor. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, AB tarafından desteklenen proje kapsamında yapılan okul, yatakhane, spor salonu ve lojmanları 2 yıllık bir süre zarfında tamamlanmasını hedeflendiklerini söyledi. 

Modern şekilde inşa edilecek 3 okulun 18 milyon YTL'ye mal olacağını kaydeden Hansu, "İki ilçedeki yatılı ilköğretim bölge okulları (YİBO) 8 derslik ve 2 laboratuardan oluşuyor. 

Ayrıca Genç İlçesi'ndeki YİBO'da 240 yatak kapasiteli yatakhane, 2 bloktan oluşan 28 daireli lojman binası, 264 kişi kapasiteli yemekhane ve spor salonu, Solhan İlçesi'ndeki YİBO'daysa 720 yatak kapasiteli yatakhane ve 21 daireli lojman bulunuyor. 

Bu okullar dışında Solhan'ın merkezinde de 16 derslik ve 1 laboratuarı bulunan bir ilköğretim okulu daha inşa ediliyor. Genç İlçesi'ndeki YİBO 6.5 milyon YTL, Solhan İlçesi'ndeki YİBO ve ilköğretim okuluysa 11.5 milyon YTL'ye mal olacak" şeklinde bilgi verdi.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 14:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?