6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Ağaçlandırma seferberliği

BİNGÖL'DE AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Bingöl'ün 'Özel Ağaçlandırma Projesi' kapsamında pilot il seçilmesinin ardından başlatılan ağaçlandırma seferberliği devam ediyor.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilçelerde muhtarlarla toplantılar yaparak, projeye başvurmaları çağrısında bulundu. Genç ilçesinin ardından Solhan ilçesinde muhtarlarla toplantı yapan Vali Balkanlıoğlu, özel ağaçlandırma projesinin önemini anlattı. Bingöl'e verilen fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, Solhan Kaymakamı Yaşar Aksanyar ile Çevre ve Orman İl Müdürü Bedrettin Taşkesen'in de hazır bulunduğu toplantıda proje hakkında muhtarları bilgilendirdi. Vali Balkanlıoğlu, köy tüzel kişilerinin projeye başvurması halinde devletin tel örgü, proje ve fidanına kadar yapılan her türlü masrafı karşılayacağını ve bunları karşılıksız olarak köylülere dağıtacağını söyledi. Balkanlıoğlu, "Bu proje Bingöl için bir nimettir. Devlet sizden bir şey istemiyor. Siz yeter ki başvuruda bulunun. Köy tüzel kişilerinin projeye başvurması durumunda devlet hiçbir şey talep etmeyecek. Tüm masrafları devlet karşılayacak. Eğer köy tüzel kişiliği olarak başvuru yapmadığınız takdirde devlet 15 yıl sonra parasını alıyor" dedi.

Bu projenin uzun vadede Bingöl'e büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, muhtarlara projeye başvurmaları çağrısında bulundu.

BİNGÖL'DE AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 13:34:05
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 13:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?