6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Ahmet Türk'e tepki

 Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında kürtçe konuşmasının şehitlere hakaret olduğunu ve bunun asla kabul edilmeyeceğini söyledi.

Bu siyasi davranışından dolayı Ahmet Türk'ü nefretle kınadıklarını belirten Ziya Sözen, yerel seçimler arifesinde bu hareketin bir provokasyon olduğunu ileri sürdü. Sözen, yaptığı açıklamada, "Ahmet Türk bu hareketleri yaparak biz şehit ailelerini tahrik etmektedir. Ama ülkemizin en çok birlik beraberliği ihtiyacı olduğu bu dönemde biz Ahmet Türk ve arkadaşlarının bu tahrik edici oyunlarına gelmeyeceğiz. Ahmet Türk bunu unutmasın ki bir gün Türk adaletine hesap verecektir. Bu tarihi hatalarını kabul edecek fakat iş işten geçmiş olacaktır" dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün bu açıklaması ile büyük bir saygısızlık yaptığını ifade eden Ziya Sözen, bu girişimin ülkeyi parçalamadan başka bir şey olmadığını dile getirdi.

Sözen, "Ahmet Türk'ün Kurtuluş Savaşı'nda atalarımızın Doğulusu Batılısı, Türkü Kürtü hep beraber can vererek kurdukları Türkiye Cumhuriyeti devletinin meclisi olan TBMM'de Kürtçe konuşması, şehitlerimize ve bu ülke için fedakarlık eden herkese yapılan büyük bir saygısızlıktır. Kürtçe televizyonun devlet eliyle kurulduğu ve herkesin istediği dilde konuşma kolaylığının getirildiği bu günlerde bu hareketi yapması ülkemizi bölme, parçalama girişimizden başka bir şey değildir. Yetkililere soruyorum, biz bu şehitleri kim için verdik? Madem Meclis'te konuşmalara izin veriliyorsa, konuşanlar hakkında yasal işlem yapılamıyorsa buna 20 yıl önce izin verilseydi ve ülkemizde bu kadar şehit verilmeseydi. Yazık verdiğimiz şehitlere. Bu rezilliğe dur denilmezse şehitlerimizin elleri öbür dünyada sorumluların yakasında olacaktır. Ahmet Türk
sakın ola ki sabrımızı denemeye kalkışmasın. Aksi halde bunun vebalini kendisiyle beraber hareket eden DTP'liler çok ağır ödeyecektir. Hiç kimsenin sabrımızı sınamaya, değerlerimizle alay etmeye hakkı yoktur. Böyle bir girişimde bulunan, bunun vebalini çok ama çok ağır öder. Haddinizi bilin, titreyin ve kendinize gelin" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 11:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?