6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Ailenin dramı yürek burkuyor

Bingöl'de banyosu, mutfağı ve tuvaleti olmayan tek gözlü kulübede yaşam mücadelesi veren 3 nüfuslu Çağlasın ailesinin durumu yürekleri sızlatıyor.

Yeşilyurt Mahallesi'nde maddi imkansızlıklarla hayatta kalma mücadelesi veren bir ailenin yaşadığı baraka tipi kulübe görenleri hayretler içinde bırakıyor. Kalbi delik ve bel fıtığı şikayeti olan Ali Rıza Çağlasın, çalışamadığı için kiralık ev tutamadıklarını söyledi. İmkansızlıklar içinde yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Ali Rıza Çağlasın, eşi ve bir çocuğu ile birlikte yaşadıkları tek gözlü kulübeden kurtulmak için hayırseverlerin yardımını beklediğini söyledi.

Çalışamadığı için ailenin ihtiyacını karşılayamadığını belirten Çağlasın, bu durum karşısında her geçen gün daha çok ezildiğini belirtti. Sadece hastalık bakım ücreti aldıklarını ve büyük zorluklarla geçinmeye çalıştıklarını belirten Çağlasın, bunun da kesilmesi ile iyice perişan hale düştüklerini söyledi. Eşi ve 4 yaşındaki çocuğuyla birlikte tek gözlü kulübede yaşayan Ali Rıza Çağlasın, bütün ihtiyaçlarını ise komşuları olan annesinin evinden karşılıyor. Ali Riza Çağlasın, "On ay öncesine kadar bakım ücreti alıyorduk. Bu aylık da 10 ay önce bilmediğimiz bir nedenden dolayı kesildi. Şuanda annem 3 ayda bir aldığı 450 liralık maaşının bir kısmıyla bize yardım ediyor. Komşularımızın desteğiyle de hayata tutunmaya çalışıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 11:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?