2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

AKUT, 39 hayata can verdi

AKUT Bingöl Birim Sorumlusu Veysel Aksoy, hiçbir ücret almadan araçların ulaşmadığı kırsalda yaşayan insanların imdadına yetişmeye çalıştıklarını belirterek, ’’Biz kurtarma gönüllüsüyüz’’ dedi. Aksoy, kuruldukları günden bu yana Bingöl ve çevresinde 39 kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birim Sorumlusu Aksoy, dernek bürosunda düzenlediği basın toplantısında, 2 yıllık çalışma raporunu açıkladı. AKUT Bingöl Birimi’nin 10 Kasım 2002 tarihinde kurulduğunu hatırlatan Aksoy, şimdiye kadar 39 kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Aralarında 1 doktorun da bulunduğu 21 gönüllüden oluşan ekibin, 1 cip, 1 kar motorundan müteşekkil ekipmanla 24 saat hazır kıta beklediklerini anlatan Aksoy, ’’Hasta ihbarı aldığımızda genel merkezi arayarak yapılacak operasyon hakkında bilgi veriyoruz. Maksimum 20 dakika içinde ekibimizi hazırlayıp olay yerine hareket ediyoruz. Kurtarma operasyonlarının bütün masrafları genel merkezce karşılanıyor. Hasta ve hasta yakınlarından hiçbir şekilde ücret alınmıyor’’ dedi.

Yapılan kurtarma operasyonlarının tamamen gönül işi olduğunu vurgulayan Aksoy, hastaneye yetiştirilen hamile kadınların çocuklarına kendi isminin verilmesinin çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Aksoy, ’’Hiçbir insan tatlı uykusundan kalkıp ölümü göze alarak kar, tipi ve fırtınalarda bir yere gitmez. Kaç kez operasyona giderken yolda mahsur kaldık. Hayat kurtarmak için kendi hayatını tehlikeye atıyorsun. Kurtarma gönül işi. Bu işten hiç şikayetçi olmadık. Üzüldüğüm nokta bazı insanların bu işi reklam için yaptığımızı söylemesidir. Biz bu laflara kulak tıkayıp görevimize devam edeceğiz. Çünkü hastaneye yetiştirilen hastanın yüzündeki sevinç ifadesi, bizim için dünyanın en büyük mükafatıdır’’ şeklinde duygularını dile getirdi.

bitlis
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 11:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?