6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

AKUT ekibine eğitim

Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli Uzman Kardiyolog Dr. Özgül Yıldız tarafından, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi'nde görev yapan gönüllü ekibe acil müdahale (CPR) eğitimi verildi. 

AKUT Bingöl Birim Başkanlığı'nda verilen eğitimde, Dr. Özgül Yıldız tarafından acil müdahalenin hangi durumlarda uygulandığı, uygulama esasları, uygulama sırasında dikkat edilecek konular hakkında teorik ve uygulamalı olarak bilgi verildi. Dr. Yıldız, uygulamalı eğitimin ardından kalp krizi geçiren bir hastaya yapılması gereken ilk müdahaleyi anlattı. 

Eğitimin faydalı olduğunu belirten AKUT Bingöl Birim Ekip Şefi Ahmet Ateş, operasyon esnasında bu tür bilgilere ihtiyaca duyulduğunu dile getirdi. Ateş, "Burada aldığımız eğitimler sayesinde operasyonlarda hastalara ilk müdahaleyi doğru ve uygun şekilde yapıyoruz. Bu uygulamalarla hastalara bilinçli bir şekilde müdahale ediyoruz. Ekipte görevli arkadaşlarımızın tamamı bu uygulamaları en ince ayrıntısına kadar öğrenip, operasyonlarda hastalarımıza uyguluyorlar. Davetimizi kırmayarak eğitim vermek üzere gelen Kardiyolog Uzmanı Dr. Özgül Yıldız'a teşekkür ederiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 16:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?