2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

AKUT'tan hasta operasyonu

Bingöl merkeze bağlı Ortaçanak Köyü Giryan Mezrası’nda doğum yaptıktan sonra kanaması devam eden Birgül Koca, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi ekibince kar motoruyla hastaneye ulaştırıldı.

Bebeğe, AKUT Bingöl Birim Başkanı Veysel Aksoy’un ismi verildi. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi, kar nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı yüksek kesimlerdeki yerleşim birimlerinde yaşayanların umudu haline geldi. Bingöl il merkezine 27 kilometre mesafedeki Giryan Mezrası’nda doğum yapan Birgül Koca’nın (25) kanaması devam edince, yakınları cep telefonuyla AKUT’u aradı. AKUT ekibi, Ağaçyolu Köyü’ne kadar cip, geri kalan 17 kilometrelik mesafeyi de kar motoruyla giderek hastaya ulaştı. Olay yerinde doktor tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından, hasta bir kızağa bindirilip kar motorunun arkasına bağlandı. Hasta 9 saat süren zorlu bir yolculuktan sonra hastaneye yetiştirildi. Bingöl Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alınan Birgül Koca ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kurtarma operasyonlarını gönüllü olarak yaptıklarını söyleyen AKUT Bingöl Birim Başkanı Veysel Aksoy, "Vakıf merkezimize saat 15.30’da Ortaçanak Köyü’nün bir mezrasında acil bir doğum hastası olduğu haberi geldi. Biri doktor 5 kişiden oluşan ekibimizle yola çıktık. 9 saat süren bir operasyonla hasta ve bebeğini hastaneye yetiştirip doktorlara teslim ettik" dedi.
Bu arada bebeğe, AKUT Bingöl Birim Başkanı Veysel Aksoy’un ismi verildi.

bingöl
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 10:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan koca IP: 212.254.238.xxx Tarih : 24.05.2006 12:14:43
selam ben isvicreden kenan koca öncelikle akuta cok tesekür etmek icin yazma geregi duydum.Ve benim sayin M.veysel Aksoydan bi ricam olacak? bide ortacanak köyün bi kactane fotografni internet sayfasini sayfasinada göstermek mümkünmü?? yilardir buraya yasiyorum bi görmek istiyorum saygilarimla kenan koca isvicre