2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Almanya’da yaşayan Bingöl’lüler dernekleşti

Almanya'da bulunan Bingöllü'ler, "Böngöllü'ler Kültür ve Dayanışma Derneği" çatısında biraraya geldi. Merkezi Almanya’nin Duisburg kentinde bulunan derneğin yöneticileri, "Bu dernegin her Bingöl’lü tabii üyesidir. Güzel Bingöl’lümüze gönül veren herkesin bu dernege destek vermesi gerekir. Cünkü dernek politikanin disinda bütün sosyal ve kütürel faaliyetleri amac edinmistir. Politika yapanlari ve yapmayanlari kucaklayan, fakat herhangi bir politik görüs veya faaliyet göstermeyi kesinlikle red eden bir amac gütmektedir" dedi.

Dernek yöneticileri,  derneğin, politik faaliyet gösteren her kesime esit mesafede bulunduğunu belirterek, " Amacımız güzel Bigöl’ümüze ve ordaki yakınlarımıza katkıda bulunmak, Gurbetteki hemşehrilerimize sıcak bir ortam hazırlamak, çocuklarımıza sosyal ve kültürel hizmetler sunmaktır. Bu amaçla Almanya’da yaşayan bütün hemşehrilerimizi bu çatı altında toplanmayai ve bize destek olmalarina çağırıyoruz" diye konuştular.



KENTHABER
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 12:35:52
Güncelleme :17 Haziran 2004 Perşembe 16:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berdan IP: 88.240.28.xxx Tarih : 28.02.2007 22:03:05
sılaw selam merhaba hemşerilerim biliyorum ki bingöllü olmak bir ayrıcalık deyil ama bingöl ü yani watanını unutmamak bir ayrıcalık ve siz bu ayrıcalıgı yaşatıyorsunuz gerçekten çok güzel bir faaliyet gösteriyorsunuz umarım almanyada oldugu gibi diyer ülkelerdede aynı faaliyetler sürer ve umuyorumki aslını geldigi yeri kimse unutma size gerçekten gıpta edecekler den biride ben oldum :) umarım umdugunuz yerlere gelirsiniz birey olarak tek başımıze birşeyler yapamıyorsak ozaman dernekleşerek birşeyler yapmaya calışmalıyız sizin yaptıgınız gibi ve bu yaptıgınızın gelecek nesillere bir armaganı elbette olacaktır o da gurbet te olmalarına ragmen bingöl ün güzelligini ve bingöl ün dimdik ayakta duran milletini görecekler derneklerimiz bingöl ün aynası gibidir bingöl ü derneklerimiz temsil ediyor biliyorum ki bu sorumlulugu üstlenecek ve bu sorumlulugun bilincinde olacak büyüklerimiz ellerinden geleni yapacaklarıdır hepinize başarılar dilerim ALLAH HEP SİZİNLE OLSUN