6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Alt geçidi hayvanlar kullanıyor

Bingöl-Elazığ karayolu üzerinde bulunan Bilaloğlu köyünde trafik kazalarını önlemek için yapılan alt geçit sadece hayvanlar tarafından kullanılıyor.


Köy içinden geçen karayolunda sık sık kazalar meydana geldiği için 2005 yılında başlatılan duble yol çalışmaları kapsamında alt geçit yapıldı. Yolun üstündeki evler ile altındaki evleri birbirine bağlayan alt geçiti kullanmaya gerek duymadıklarını belirten köylüler, alışkanlıklarından vazgeçemeyerek caddeyi kullandıklarını söylediler.


Yaklaşık 600 nüfus ve 100 haneli olan Bilaloğlu köyünün içinden geçen karayolunda bugüne kadar 7 çocuğun trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiğini belirten eski köy muhtarı Mehmet Ali Aydın, buna rağmen alt geçiti kullanmadıklarını itiraf etti. Aydın, "2005 yılında yol ile birlikte köyümüzün içinde alt geçit yapıldı. Ama kimse kullanmıyor. Bugüne kadar kimsenin alt geçiti kullandığını görmedim. Buranın trafik kazalarını önlemek için yapıldığını bilmemize rağmen alışkanlığımızdan vazgeçemiyoruz. Hala yolun üstünden karşıya geçiyoruz. Karşıdan karşıya geçerken çok sayıda trafik kazası yaşandı" dedi.


Köy Muhtarı Hasan Çelikayak ise yaptığı açıklamada alt geçitin alçak ve ışıklandırmasının olmamasından dolayı kullanılmadığını ileri sürdü. Çelikayak, "Trafik kazalarını önlemek için alt geçit yapıldı ama çok alçak ve ışıklandırma sistemi olmadığı için köylüler kullanmıyor. Ayrıca alt geçite pis sular sızıyor. Kimse kullanmak istemiyor. Alt geçit olmasına rağmen köylüler karşıya geçmek için karayolunu tercih ediyor. Biz de kullanmıyoruz" şeklinde konuştu.
İnsanlar tarafından kullanılmayan alt geçitin sabah meraya salınan ve akşam geri getirilen hayvanlar tarafından kullanıldığını belirten köylüler, bu sayede hayvanlarının kazalara neden olmadığını dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 11:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?