3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Amaç, kayıpları hatırlatma

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şirin Yanılmaz, 1995 yılından itibaren her yıl 17-31 Mayıs tarihleri arasındaki dönemi "Kayıplar Haftası" olarak andıklarını bildirerek, 11 yıl geçmesine rağmen ülkedeki kayıplar konusunda en küçük bir ilerlemenin sağlanamadığını iddia etti. 

Kayıplar Haftası etkinlikleri kapsamında Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şirin Yanılmaz bir basın açıklaması yaptı. İHD'nin temel kuruluş nedenlerinden birinin, "Kayıplar" sorununu her yıl gündeme getirmek, kayıpların soruşturulmasını ve sorumluların bulunarak yargı önüne çıkarılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Yanılmaz, 1995'in üzerinden tam 11 yıl geçmesine rağmen, ülkede bu konuda herhangi bir ilerlemenin kaydedilemediğini öne sürdü. Yanılmaz, "Oysa bu süre içerisinde Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) adaylığı kabul edildi. AB ilişkileri çerçevesinde demokrasi ve insan hakları konusunda önemli sayılabilecek adımlar atıldı. İnsan hakları ve demokrasi daha fazla konuşulmaya başlandı. Fakat aynı süre içerisinde ne kaybedilenlerden herhangi biri bulunabildi, ne de kayıplardan sorumlu olanlar bulunup yargı önüne çıkartıldı" diye konuştu. 

Yanılmaz, insan hakları savunucuları olarak kayıplar konusunu yüksek sesle topluma duyurmaya, kayıpların soruşturulması için sorumluların tespit edilerek adalet önüne çıkarılması konusunda ısrarlı olamaya devam edeceklerini açıkladı.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 19:26:42
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?