3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Anasınıf öğrencileri sergi açtı

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla bir şenlik düzenlendi. Şenliğe, 20 ilköğretim okulu ve 1 kız meslek lisesinin anasınıfı öğrencileri olmak üzere toplam 21 okulun anasınıfı öğrencileri katıldı. 

Şenlik kapsamında anasınıfı öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı çalışmalar, Hükümet Caddesi üzerindeki Sanat Sokakta sergilendi. Bingöl Valisi Vehbi Avuç'un yaptığı serginin açılışına, Bingöl Belediye Başkan Vekili Bahri Keskin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ümit Yılmaz, Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, bazı kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi ile vatandaş katıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, Bingöl'de okul öncesi eğitimin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi. İnsan zekasının yüzde 60'ının okul öncesi eğitimle geliştiğini kaydeden Hansu, "Bu tür şenliklerin yapılmasındaki amaç Bingöl'de okul öncesi eğitimi daha geniş kitlelere yaymak ve halkın ilgisini çekmektir. Bu konuda çok mesafe katlettik. 2005 yılında yüzde 5 olan okul öncesi eğitim bu yıl yüzde 20'lere çıktı" diye konuştu. Açılıştan sonra 21 okul öğrencisi tarafından açılan standları dolaşan Vali Avuç ve beraberindekiler, öğrencilerle öğretmenleri kutladılar.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 16:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?