1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Araçların ulaşamadığı köylere TEMA ulaştı

’Haydi Kızlar Okula’ kampanyasına destek vermek için çalışma başlatan TEMA Vakfı Bingöl Şubesi tarafından oluşturulan Bingöl TEMA Gençliği üyeleri, yürüyerek araçların gidemediği köylere ulaştı.

Avrupa Birliği (AB) Devlet Planlama Teşkilatı’nın finansmanlığını sağladığı çalışmada, Bingöl’de okula gitmeyen kız çocuklarını eğitime kazandırmak amacıyla yollara düşen Bingöl TEMA Gençliği üyeleri, Gökçeli Köyü Şenlik Mezrası’na ulaşmak için yaklaşık 6 kilometre yürüdü. TEMA Vakfı Bingöl Şube Başkanı Cuma Karaarslan organizesinde düzenlenen çalışmaya Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cezmi Müküs, Van Toplum Gönüllüleri, Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu ve Van Çocuk Derneği temsilcileri de katıldı.

Okulları olmayan ve ulaşımın sağlanamadığı Gökçeli Köyü Şenik Mezrası’na giden grup, aracın gittiği son noktaya ulaştıktan sonra yürüyerek, bir asma köprü ve 3 dere geçtikten sonra köye ulaştı. Büyük zorluklarla köye ulaşan heyet kız çocuklarının okula gönderilmesi için velilerle teker teker görüştü. Bugüne kadar Bingöl’de 300’ü aşkın köy ve mezra dolaştıklarını belirten Cuma Karaarslan, ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyasına destek vermek için çalıştıklarını ve yaptıkları durum tespitinin gerekli yerlere iletildiğini söyledi. Karaarslan, "Haydi Kızlar Okula kampanyasına destek vermek için çalışma başlattık. Durum tespiti yaparak Bingöl Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu olguları taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Gittikleri köylerde yaptıkları durum değerlendirmelerinden elde ettikleri sonuçları gerekli mercilere ulaştırdıklarını açıklayan Karaarslan, köylülerin çocuklarını okula gönderme taraftarları olduklarını, ancak köylerde okul binası olmaması ve gerekse ulaşımın sağladığı zorluklar yüzünden bunu yapamadıklarını gördüklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:54:47
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 17:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?