2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Aşırı sıcaklara dikkat

AŞIRI SICAKLARA DİKKAT

Bingöl Genç İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Betül Tokat, aşırı sıcaklara karşı yaşlıların, kalp hastalarının ve çocukların çok dikkatli olmasını gerektiğini belirtti.

Dr. Tokat, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak ve nemli havanın kardiyak bir takım problemlerin öne çıkardığını söyledi. Sıcağa bağlı olarak su ve tuz kaybının olduğu, bununda vücutta sorunlar çatığını belirten Dr. Tokat, "Bu nedenle tansiyon ve kalp hastaları ilaçlarını düzenli kullanmalı, su kaybına dikkat etmeli ve fazla güneşe maruz kalmamalı. Özellikle yüksek tansiyonlu aşırı kilolu hastalar ve diyabeti olan hastaların sıcak çarpmasına daha çok maruz kalacağı yine yaşlı ve çocuk hastaların çok daha büyük bir risk durumu olduğunu belirtmemiz gerekir. Bu durumdaki kişilerin güneşin en dik olduğu saatte 11.00 ile 16.00 arasında dışarıda dolaşmamaları ya da egzersiz yapmamalarını önermekteyiz. Mutlak surette dolaşmak zorundularsa şapka takmaları ya da şemsiye ile dolaşmalarını yine tavsiye ederiz. Sıcak havalarda bol su ayran ve limonata içiniz. En az 2,5 litre su tüketiniz" dedi.

Yaz aylarında trafik kazalarının arttığına da dikkat çeken Dr. Tokat, "Yaz aylarında hastalıkların artığı bir gerçek ama trafik kazası riskinin artığı da aşikardır. Yaz döneminde sürücülerin daha dikkatli davranması gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2011 Pazartesi 18:07:00
Güncelleme :25 Temmuz 2011 Pazartesi 18:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?