6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Ayaz ailesinin yürek burkan dramı

PANTOLONU YIRTIK OLDUĞU İÇİN OKULA GİDEMİYOR

Bingöl'de ikamet eden 8 nüfuslu Ayaz ailesinin okuyan 4 çocuğundan biri, pantolonu yırtık olduğu için bir haftadır okula gidemiyor.

Yeni Mahalle Billur Sokak üzerinde kiralık bir evde oturan Ayaz ailesinin içinde bulunduğu sıkıntı, yürekleri burkuyor.

6 çocuk sahibi olan İdris Ayaz, geçen yıl bacağında oluşan tümörden dolayı çalışamadığı için çocuklarına bakamaz hale geldi.

Hastalıktan önce inşaatlarda çalışarak evini geçindiren İdris Ayaz, 6 çocuğundan 4'ünün okula gittiğini ancak masraflarını hiçbir şekilde karşılayamadıklarını söyledi.

Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 3 ayda bir verilen yardım ve hayırseverlerin desteği ile ailesini büyük zorluklarla geçindirmeye çalışan İdris Ayaz, hastalığından dolayı ağır iş yapamadığını ve yapabileceği bir iş bulması durumunda seve seve çalışacağını dile getirdi. İdris Ayaz, "Bacağımda tümör var. Eskiden inşaatlarda çalışarak evimi geçindiriyordum. Şimdi ise hastalıktan dolayı ağır iş yapamıyorum. Çocuklarımı geçindirmek için hafif bir iş olsa seve seve yaparım. 6 çocuk babasıyım, 4'ü okula gidiyor. Kiracıyım, hiçbir işim yok. Çocuklarımın okul harçlıklarını bile karşılayamıyorum. Hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.

 

"BEBEĞİMİN ALTINI POŞETLERLE BAĞLIYORUM"

Maddi imkanları yetersiz olduğu için büyük zorluklar çektiklerini belirten 6 çocuk annesi Nuriye Ayaz ise içinde bulundukları sıkıntıdan kurtulmak için devlet büyükleri ve hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi. Nuriye Ayaz, "Çok zor durumdayız. 4 çocuğum okula gidiyor, kocam hasta olduğu için çalışamıyor. Bir haftadır pantolonu yırtık olduğu için çocuklarımdan birini okula gönderemiyorum. 1 yaşında bebeğim var. İmkanlarımız yetersiz olduğu için bebeğime bez alamıyoruz. Bebek bezi alamadığımız için çocuğumun altını poşetlerle bağlıyorum. Devlet büyükleri ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İlköğretim okulu 2. sınıfta okuyan ancak pantolonu yırtık olduğu için okula gitmeyen Umut Ayaz ise bu şekilde okula gitmeye utandığını, yeni bir pantolonu olması durumunda eğitimine devam etmeyi çok istediğini söyledi.

 

"EVDE OTURACAK BİR KANEPE BİLE YOK"

Kiralık evde ikamet eden ailenin kullanabileceği hiçbir ev eşyasının olmaması da içinde bulundukları sıkıntıları gözler önüne seriyor. Ailenin kullandığı evde sadece yerlerde halı ve minderler var. Oturmak veya yatmak için kanepe ve yatağı olmayan ailenin çocuklarından Nesrin Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7. sınıf, Esrin 6. sınıf, Umut ve Azer ise 2. sınıfta eğitim görüyor.

PANTOLONU YIRTIK OLDUĞU İÇİN OKULA GİDEMİYOR
PANTOLONU YIRTIK OLDUĞU İÇİN OKULA GİDEMİYOR
PANTOLONU YIRTIK OLDUĞU İÇİN OKULA GİDEMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 17:33:03
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 17:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?