6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bacağı kesik vatandaşa hediye

Bingöl'de ikamet eden ve sol bacağı kesik olan 70 yaşındaki bir vatandaşa Mamak Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Okul ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Orhan Akbaş tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi.


Edinilen bilgiye göre bir sağlık sorunu yüzünden sol bacağı kesik olan Kamil Gören isimli vatandaş Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen'den tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Bu talebi değerlendiren BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, eski Bingöl Garnizon Komutanı olan MEBS Okul ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Orhan Akbaş'a durumu ileterek yardım istedi. Bu istek üzerine Tümgeneral Akbaş bir adet tekerlekli sandalye alarak vatandaşa verilmek üzere BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen'e gönderdi. Ziya Sözen, evinde ziyaret ettiği sol bacağı kesik Kamil Gören'e tekerlekli sandalyeyi teslim etti.


Yürüyemediği için büyük zorluklar çeken Kamil Gören, tekerlekli sandalyeyi görünce duygulandı. Gören, talebini kırmayarak kendisine tekerlekli sandalye gönderen Tümgeneral Akbaş ve bu işe vesile olan BİŞHAK Başkanı Sözen'e teşekkür etti. Ziya Sözen ise isteklerini kırmayarak vatandaşa tekerlekli sandalyeyi gönderen Tümgeneral Orhan Akbaş paşaya minnet borçlu olduklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 14:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?