6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bağımsız adayın oy isyanı!

Bingöl'de 29 Mart yerel seçiminde bağımsız belediye başkan adayı olan ve renkli kişiliği ile ilgi odağı haline gelen Zeki Börükoçin, aldığı 76 oya tepki gösterdi.

Seçimden önce yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitinge eşek sırtında giden Bağ-Kur emeklisi Zeki Börükoçin, sandıktan kendisi için çıkan sonuç karşısında şaşırdı. Sempatik tavırları, ilginç seçim çalışmalarıyla dikkat çekmeyi başaran Zeki Börükoçin, beklediği 20 bin oy yerine, sadece 76 oy alınca hayal kırıklığı yaşadı. Siyasi partilerin oyununa geldiğini ifade eden Zeki Börükoçin, "Seçimde aldatıldım. Mitingime gelen on binlerce insana, 'Allah rızası için bana oy verecekler el kaldırsın' dediğimde hepsi ellerini kaldırdı. Söz verip oy vermeyenlerin elleri kırılsın" diyerek tepkisini gösterdi.

Seçim çalışmaları için ciddi bir harcama yaptığını belirten Zeki Börükoçin, etrafında görünen ve destek sözü verenlerin samimi olmadığının sandıkta ortaya çıktığını söyledi. Börükoçin, "Seçime hazırlanırken maddi olarak bir sorun yaşamamak için kendime ait dairemi 100 bin liraya sattım. Bu seçime girerken memleketin sorunlarını gündeme taşıdım, farklı bir yaklaşımla seçim çalışmalarımı yürüttüm. Şehir merkezindeki yollarımız çukur olduğundan miting alanına eşekle gitme kararı aldım. Düzenlediğim mitinge
ise yaklaşık 30 binden fazla bir katılım oldu. Bana göre seçimin galibi ben olmalıydım. Dürüst bir şekilde vatandaşlara yaklaştım. Yalanım, dolanım yoktu" şeklinde konuştu.

"MUHTAR KADAR OY ALAMADIM"

Seçim günü sandıklar açıldığında hiç beklemediği bir tabloyla karşılaştığını söyleyen bağımsız aday Börükoçin, muhtarların bile kendisinden fazla oy almasına şaşırdığını söyledi. Börükoçin, "Siyasi partiler bana komplo kurdu. Seçim öncesi bütün siyasi partiler benim yanımda yer alırken, seçime bir gün kala partililerin bana kurduğu komplonun kurbanı oldum. Ne olduysa bir gecede oldu ve bitti. Ben kesinlikle 76 oy almayı hak etmedim. Bir muhtar bile benden fazla oy aldı" dedi.

Zeki Börükoçin, seçim çalışmalarında yanında olan ve destek vereceklerini söyleyenlere de tepkili olduğunu söyledi. Börükoçin, kendisine oy vermeyenlerin neden arkasından geldiğini merak ettiğini belirterek, "Utanın, utanın, miting alanında bana Allah için oy verenler el kaldırsın dediğimde hepiniz el kaldırmadınız mı? Yazıklar olsun size. Bakın ben her şeyimi sattım, bu seçim için cebimde belki 5 lira param kalmadı. Ama ben bu seçimi yine kazandım. Neden biliyor musunuz? Onurum ve şerefimle kazandım,
dimdik ayaktayım. Allah sizin gibi lokmacıları ıslah etsin ne diyeyim" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 18:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?