6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bahar operasyonu başladı

Bingöl'ün Yedisu ilçesi ile Tunceli kırsalında bir grup teröristin barındığı istihbaratını alan güvenlik kuvvetleri, bölgeye karadan ve havadan operasyon başlattı.

Kıskaca alınan ve güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya girdikten sonra kaçan teröristlere ait çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre Bingöl'ün Yedisu ilçesi ve Tunceli üçgeninde barınan bir grup terörist olduğu istihbaratını alan güvenlik kuvvetleri, 3 gün önce bölgede operasyon başlattı. Yedisu ilçesinden bölgeye intikal eden güvenlik kuvvetlerine Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler de havadan destek verdi. Bölgeyi tamamen tarayarak operasyonu sürdüren Mehmetçik ile 3 ayrı noktada sıcak çatışmaya giren teröristlerin kaçtığı belirtildi. Çatışmanın yaşandığı bölgede inceleme yapan
güvenlik kuvvetlerinin kan izlerini takip ederek operasyonu sürdürdüğü bildirildi. Çatışmada teröristlerden ölü ve yaralı olduğu, bunların sağ olan diğer teröristler tarafından kaçırıldığı belirtildi.


Güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında sıcak çatışmanın yaşandığı bölgede yapılan detaylı inceleme sonucunda çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilirken, kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonların sürdürüldüğü belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 17:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?