6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bakır ve nikel madeni bulundu

BİNGÖL'DE BAKIR VE NİKEL MADENİ BULUNDU

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde yapılan çalışmalarda bakır ve nikel madeni bulunduğu ve maden ocakları için işletmeci arandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre Yedisu-Erzurum yolu güzergahında vatandaşlar tarafından bir süre önce yapılan çalışmalarda çıkarılan numuneler, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ne (MTA) gönderildi. Numuneler incelendikten sonra bölgede yüksek miktarda bakır ve nikel madeni olduğunun tespit edildiği bildirildi. MTA Genel Müdürlüğü'nden gelen rapor sonrasında, Yedisu İl Genel Meclisi Üyesi Daimi Korkar ile Yılmaz Yoldaş tarafından maden bölgesi için resmi işlemler başlatılarak geçici tapular alındı. Ancak

işletme hakkına sahip olan Daimi Korkar ve Yılmaz Yoldaş'ın imkanları yetersiz olduğu için maden ocaklarını çalıştıramadıkları belirtildi.

"Yedisu ilçesinin taşı toprağı altın" diyen Daimi Korkar, madenlerin çıkarılması için işletmeci aradıklarını söyleyerek, "İlçemizde yüksek miktarda madenler var. Ama bizim imkanlarımız yetersiz olduğu için ocakları işletemiyoruz. Bölgedeki maden ocakları için işletmeci arıyoruz. Bu ocaklar işletilmeye başlanırsa ilçede işsizlik büyük oranda düşecektir" ifadelerini kaydetti.

BİNGÖL'DE BAKIR VE NİKEL MADENİ BULUNDU
BİNGÖL'DE BAKIR VE NİKEL MADENİ BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:40:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 16:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necdet bal IP: 85.110.12.xxx Tarih : 18.01.2010 17:56:03

merhaba  ben antalyadan   yazıyorum..bakır ve nikel   madenıyle  ılgılenıyorum.. almanyada    iş  yaptığım  buyuk   bır  şirket   nıkel ve  bakır    ve    başka madenler   arıyor   ..bende  sızın    sıte   sayesınde   haberınızı  okudum..bingöl yedisudaki   bulunan  madenlerle ilgili   kişilerle   nasıl  ırtıbat   kurabılırım  acaba? telefon numaram 0535 223 22 95 ordakı buluna   madenlerele  ılgılı butun bılgılerı  maılıme  yolayabılırlerse  harıka  olacak..jeolojık  bulgular  ruhsat   ve  detaylar  gereklı..ve   dırek  telefonla   goruşebıleceyım    bırılerı  varmı?   beklıyorum teşekkurler