6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Başarılı kursiyerlere hediye

Milli Eğitim Bakanlığı'nın organizasyonu ve Halk Bankası'nın ana sponsorluğunda ülke genelinde düzenlenen 'Ana kız okuldayız' kampanyası kapsamında Bingöl'ün Yedisu ilçesinde okuma yazma kursunu başarı ile bitirenlere düzenlenen bir törenle sertifikaları verilirken, en başarılı üç kursiyere ilçe kaymakamlığı tarafından elektrikli süpürge hediye edildi.

Yedisu Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen ve 3 ay süren birinci kademe okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan 14 kursiyer için tören düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen törende en başarılı üç kursiyer olarak belirlenen Aycan Gülçiçek, Nazlı Şimşek ve Sevgül İlgeç'e İlçe Kaymakamı Vefa Kaya tarafından elektrikli süpürge hediye edildi.

Törende bir konuşma yapan Yedisu Kaymakamı Vefa Kaya, okuma yazmanın önemini belirterek, herkesin okur yazar olması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Kaymakam Kaya, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2008-2009 eğitim öğretim yılında 'Ana kız okuldayız' okuma yazma kampanyası kapsamında düzenlemiş olduğumuz toplam 4 ayrı birinci kademe kursu açılmıştır. Bu kurslara devam edip başarılı olan 14 kursiyer mezun oldu. Mezun olan bütün kursiyerleri tebrik ediyorum. Amacımız Yedisu'da okuma yazma bilmeyen amcamızın, teyzemizin ve hiç bir vatandaşımızın kalmamasıdır. Bu amaçla 2008-2009 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde de okuma yazma kurslarımız birinci ve ikinci kademe olmak üzere devam edecektir. İkinci dönemde kurslara devam edip başarılı olanları ödüllendireceğiz. Kurslara devam hususunda hem eğitimcilere, hem ailelere sorumluluklar düşmektedir" dedi.

Törende kursiyerler adına Aycan Gülçiçek tarafından Kaymakam Vefa Kaya'ya Atatürk posteri hediye edildi. Kaymakam Vefa Kaya, hediye karşısında çok mutlu olduğunu ve duygulandığını söyledi. Okuma yazma kursunda birinci olan Aycan Gülçiçek, kursa gelirken herkesin kendisine güldüğünü belirterek, bunlara aldırış etmeden azimle çalıştığını söyledi. Gülçiçek, "Benim için en büyük ödül okuma yazmayı öğrenmektir. Okuma yazma bilmediğim için büyük sıkıntılar yaşıyordum. Kursa yazıldıktan sonra gelip giderken yolda beni görenler dalga geçiyordu. Şimdi ise okuma yazma öğrendim ve ben onlara gülüyorum. Okuma gibi önemli bir şey yoktur. Bu imkanı verenlere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kursa katılan 30 ile 55 yaş grubu arasındaki 14 kursiyere konuşmaların ardından sertifikaları Kaymakam Vefa Kaya tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 12:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?