6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Başarılı polislere sertifika

BİNGÖL’DE BAŞARILI POLİSLERE SERTİFİKA

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nca Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açılan “Zırhlı araç sürücüsü ve silah sistemleri kullanıcısı” kursuna katılarak başarılı olan 43 polise sertifikaları verildi.

Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nca görevlendirilen 5 uzman öğretmen personel tarafından Bingöl’den 36, Muş’tan da 14 olmak üzere toplam 50 polis için açılan kursa katılanlara polisevinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, özelikle toplumsal olaylarda zırhlı araç kullanan polislerin çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların canına gelecek zararların teşkilata büyük zararlar verdiğini anımsatan Uzunçakmak, “Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı talimatları doğrultusunda açılan 2 haftalık kurs sona erdi. Bu kurs, sizler için bir başlangıçtır. Bu kursta her şeyin ayrıntısıyla dört dörtlük öğrenilmesi mümkün değildir. Bu kursta belli adımların atılması esastır. İşbaşına gittiğinizde bazı eksikliklerinizi yaşayarak göreceksiniz. İnsanların, ömrünün sonuna kadar öğrenmeye müsait bir yapısı vardır. Sizlerde her şeyi bir defada öğrenemezsiniz. Bu nedenle eksikliklerinizi uygulamalarla görüp öğreneceksiniz. Zırhlı araçların kullanımı ve hareket kabiliyeti, diğer araçlara göre daha hantal bir yapıya sahiptir. Silahların kullanımı da zırhlı araçlar gibi biraz teferruat istiyor. Günümüzde de toplumsal olaylar ve terör olayları biraz yoğunlaşıyor. Arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın bu araçları ve silahları ne zorluklar altında kullandığını hepimiz görüyoruz. Bu çok hassas bir dengedir. Toplumsal olaylarda birisine bir zarar verildiği zaman, bunun teşkilatımıza getireceği zararları göz önünde bulundurarak, daha dikkatli olmanız gerekmektedir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından İl Emniyet Müdürü Uzunçakmak, İl Emniyet Müdür yardımcıları Olcay Tosun, Şahin Kaplan, Mehmet Maden, Günay Sarıkaya, Özel Harekat Şube Müdürü Murat Karamızrak, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Hasan Zeki Ulusan ve kurs sorumlusu Mehmet Erşahin tarafından başarılı olan 43 kursiyere sertifikaları verildi.

BİNGÖL’DE BAŞARILI POLİSLERE SERTİFİKA
BİNGÖL’DE BAŞARILI POLİSLERE SERTİFİKA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 14:57:02
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?