6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Başıboş inekler döner oluyor

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, cadde ve sokaklarda trafiği tehlikeye koyup, çirkin görüntülere neden olan başıboş ineklerle ilgili çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.


Daha önce mahalle toplantılarında sık sık gündeme gelen başıboş inek sorununu çözmek için yakalanacak olan hayvanların döner yapılarak fakir fukaraya dağıtılacağını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, araya seçim girdiği ve belediye başkanı değiştiği için çalışmalara başlayamadıklarını ifade etti.

Vali Balkanlıoğlu, yeni belediye başkanı ile konuyu görüşüp başıboş ineklerden kurtulmak için her yolu deneyeceklerini söyledi. İneklere önce hapis cezası verileceğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, sahip çıkılmayan hayvanları kesip döner yaparak fakir fukaraya dağıtacaklarını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Belediye başkanı ile görüşeceğiz. Bilindiği gibi bu konuda yetkili kurum belediyedir. Başıboş ve usulsüz inek besleme gibi konulara belediyenin müdahale etmesi ve önlemesi gerekiyor. Valiliğin de müdahale edebileceği bazı mevzuat hükümleri var. Ama biz bu konuyu belediye başkanı ile görüşeceğiz, kulak küpesi olanların sahipleri belirlenebiliyor.

Bir de kulak küpesi olmayan hayvanlar var. Bizim niyetimiz caydırıcı olması amacıyla bunları hemen kesip döner olarak millete dağıtmaktı. Sahibi olduğunu ispat edenlere de piyasa koşullarına göre caydırıcı olması amacıyla SYDV kanalıyla bir miktar para vermeyi düşünüyorduk. Ancak bu konu farklı algılanabilir düşüncesiyle direk kesmekten vazgeçtik" dedi.


Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın yeni seçildiğini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, konuyu detaylı olarak görüşüp gereğini yapacaklarını açıkladı. Vali Balkanlıoğlu, "Başkan ile bunu detaylı olarak görüşeceğiz. Gerekirse önce hapis cezası uygulanacaktır. Belli bir süre tutulup sahibi çıkmayan hayvanları döner yaparak dağıtacağız. Yakaladığımız gibi döner yaparsak vatandaşlardan tepki alırız. Ama bir süre belediyenin belirleyeceği bölgede tutulan ve sahipleri çıkmayanları döner yaparak fakir fukaraya dağıtacağız. Böylelikle başıboş gezen hayvan sorunundan kurtulacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?