6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Başıboş inekler geçim kaynağı oldu

Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan ihale ile 11 kişinin başıboş inek yüzünden işe alınıp ailelerini geçindireceği belirtildi.


Bingöl için büyük sorun teşkil eden başıboş inek sıkıntısını çözmeye kararlı olan Belediye Başkanlığı, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesine göre açık ihale usulüyle işçi hizmeti alım işi ihalesi yapacağını duyurdu. 11 adet işçi ile şehir merkezinde başıboş gezen hayvanların toplatılması hizmet alım işinin 3 Eylül 2009 tarihinde saat 10.00'da Belediye Başkanlığı hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşeceği belirtildi. İhaleye şartları uyan her işletmenin katılabileceği bildirildi.
Seçimlerin ardından görevi devralan Belediye Başkanı Serdar Atalay, ilin sorun ve sıkıntılarını masaya yatırarak aciliyet arz eden konuları çözmek için çalışma başlattı. Bu konular içerisinde bulunan başıboş inek sorununu da çözmeye kararlı olduğunu ifade eden Başkan Atalay, valilik ile birlikte ortak hareket ederek farklı yöntemler denedi. Belediye bünyesinde oluşturduğu ekiplerle başıboş gezen hayvanları toplatan Başkan Atalay, daha sonra geceleri şehir merkezinde inek operasyonuna çıkacak bir tim oluşturdu. Gece ekipleri şehir merkezinde buldukları inekleri toplayarak belediye başkanlığına ait alana hapsedip, ceza karşılığında sahiplerine teslim etti. Bütün bu çalışmalara rağmen başıboş ineklerle baş edilemeyince, Başkan Serdar Atalay, inek sorununu kökten çözmek adına ihale yapmaya karar verdi. Belediye encümenleri ile alınan karar değerlendirildikten sonra kriterleri hazırlanarak ilana çıktı. Bu ihaleyi alacak olan firmanın çalıştıracağı 11 personelin tek işinin şehir merkezindeki inek olacağı belirtildi. Bu ihale ile birlikte başıboş inek sorununun çözüleceğinin tahmin edildiği belirtildi.


Belediye Başkanlığı tarafından açılan ihaleye katılacak olan firmalar hazırlıklarını tamamlarken, işsizler de alınacak 11 kişi arasına girmek için arayış başlattı. İşsiz vatandaşlar, başıboş inek yüzünden iş umudu taşıyacaklarını hiç düşünmediklerini söyledi. İhale sonrasında işe alınacak 11 kişinin inekler yüzünden ailelerini geçindirme imkanına kavuşacağını belirten işsizler, ihaleyi alacak firmaya müracaat edeceklerini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 21:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?