6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Başıboş ineklere geçit yok

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, başıboş ineklerle mücadele konusunda kararlı olduklarını ve oluşturdukları bir ekiple yakaladıkları inek sahiplerine Kabahatler Kanunu'na göre ceza kestiklerini söyledi.


Bingöl'ün kanayan yarası haline gelen başıboş ineklerle mücadele için bir ekip kurduklarını açıklayan Başkan Serdar Atalay, özellikle ekibin gece operasyonlara çıktığını ifade etti.

Bir hafta içerisinde ekip tarafından düzenlenen operasyonlarda 44 başıboş inek yakalandığını söyleyen Başkan Atalay, bunların belediyeye ait bir alanda muhafaza edildiğini ve cezasını ödemeyenlere ineklerinin teslim edilmediğini kaydetti. Başkan Atalay, "Göreve geldiğimiz günden itibaren ilimizin sorunlarını çözmek için gayret sarf ediyoruz. Başıboş inekler de ciddi bir sorun. Bunları kökten çözmek için bir ekip oluşturduk. Ekibimiz geceleri operasyona çıkıyor. Başıboş gezen bütün inekler toplanarak belediyeye ait bir alana getiriliyor. Ekiplerimiz bir haftada 44 tane başıboş inek topladı. İnek sahipleri Kabahatler Kanunu'na göre cezalandırılacaktır. Caydırıcı olması için cezasını ödemeyenlerin ineklerini kesinlikle bırakmıyoruz. Operasyonlarımız bundan sonra gündüzleri de devam edecektir" dedi.


Cadde ve sokaklarda dolaşan inekleri yakalayan belediye ekiplerinin 5326 numaralı Kabahatler Kanunu'nun 1. maddesinde geçen 'toplum düzenini, genel ahlakı, genel sağlığı, çevreyi ve ekonomik düzeni korumak amacıyla' belirlenen suçlardan inek sahiplerine ceza kestikleri belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 17:05:42
Güncelleme :2 Ağustos 2009 Pazar 17:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?