6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Başkan futbolculara sahip çıktı

Belediye Bingölspor Kulüp Başkanı Burhanettin Acay, düzenlediği bir basın toplantısı ile göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Bütün olumsuzluklara rağmen ligde kalmak için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Burhanettin Acay, önceki dönemlerden devreden borçlarının icralık olmasından dolayı iddiadan gelen bütün paraya el konulduğunu açıkladı. Acay, "3 Mart 2009 tarihinde kulübü devraldığım zaman bu kadar kabarık borcunun olduğunu bilmiyordum. Kulübü devraldığımda bana verilen sözlerin hepsi rafta kaldı. Hangi kapıya gittiysem nasihat ile beni oyaladılar.

Bütün olumsuzluklara rağmen kulübü devraldığım hafta Valimiz İrfan Balkanlıoğlu bize 25 bin lira yardımda bulundu. Belediye başkanımız da kulübün içeride bulunan 5 aylık 40 bin lirasını 3 taksitle ödedi. Ben devraldıktan bu güne kadar 151 bin 580 lira gelirimiz, 213 bin 233 lira ise giderimiz oldu. Ancak gelir olarak hesabımıza yatan paralar önceki dönemden dolayı kalan borçların icralık olması nedeniyle kesildi ve bize yansımadı. İcralık olduğumuz için borcumuz artan faizleri nedeniyle her gün değişiyor. Bundan dolayı kesin bir rakam veremiyorum ama kulübü devraldığım gün itibariyle 800 bin civarında bir borcumuz vardı. Şuan arkadaşlarımız mali bilançomuzun üzerinde çalışıyor. 2008-2009 sezonu mali bilançomuzu 30 Mayıs 2009 tarihinde açıklayacağız" dedi.


Sporcu ve teknik heyete maç başı alacaklarının bir kısmını ödediğini söyleyen Burhanettin Acay, önümüzdeki hafta da bir kısım ödeme yapacağını ifade etti. Acay, sporcularının ve teknik heyetin bütün alacaklarını ödemeden görevi bırakmayacağını ve verdiği bütün sözlerin arkasında olacağını kaydetti.
Belediye Bingölspor Başkanı Burhanettin Acay, ligin bitimine 2 hafta kaldığını belirterek oynayacakları bu maçlardan hedeflerinin 6 puan olduğunu söyledi.

Acay, "Bu hafta kendi sahamızda yapacağımız maç hayati önem taşıyor. Zorlukları aştık ama bu maçtan matematiksel olarak 1 puan alırsak ligde kalmayı başaracağız. Ancak bizim her iki maçtan hedefimiz 6 puandır. Kendi sahamızda bu hafta yapacağımız karşılaşmaya bütün halkı davet ediyorum" dedi.
Toplantıya Belediye Bingölspor Kulüp Müdürü Niyazi Buğu, Genel Sekreter Ahmet Ayata ve yönetim kurulu üyelerinden Sıdık Metin ile Veysel Acay katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 19:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?