6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Başkandan korkunç iddia

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, geçmiş dönemdeki yönetim zamanında şifre girilmek suretiyle belediyenin alacak hanesinden 1 milyon liralık borcun silindiğini tespit ettiklerini söyledi.


Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) 29 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde belediye başkanı seçilen Serdar Atalay, göreve geldikleri günden itibaren hiçbir suiistimale göz yummadığını açıkladı. Atalay, "Bizim alacaklı olduğumuz gelir kalemlerimizden 2005 yılından bugüne kadar 1 milyon TL'lik bir borç silinmiş. Bu borçlar belediyenin alacak hanesinden şifre girilmek suretiyle silinmiştir. Bunu geriye dönük bilgisayar kayıtlarına girip tespit ettik. Bununla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedim ve en kısa sürede de müfettiş gelecek. Gelen müfettiş bu ayrıntıyı inceleyecek ve bir sonuç çıkaracak. Bu sonuca göre de yasal olarak borcunu ödemeyenler, borçlarını yasal faizi ile birlikte ödemek zorunda kalacak. Buna sebebiyet veren insanlar da idari ve adli yönden müfettişin vereceği rapora göre yargıya hesap verecekler. Böyle bir şeyi gerçekleştirmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bunu yapma cesareti gösterenlere hala akıl erdirmekte güçlük çekiyorum" ifadelerini kullandı.


Belediye Başkanlığı'nı devraldıktan sonra gelirlerini artırdıklarını söyleyen Başkan Serdar Atalay, 2009 yılının ilk 3 ayında aylık 250 bin TL civarında olan geliri 500 bin TL'ye çıkardıklarını ve hedeflerinin bunu 1 milyona çıkarmak olduğunu dile getirdi. Başkan Atalay, "İller Bankası geliri illerin nüfusuna göre gönderilen bir paradır. Belediye başkanının performansına dayalı olarak elde edilen gelirler, belediyenin diğer kalemleri olan su, emlak, kiralar takibe bağlı olan alacaklardır. Bu nedenle
İller Bankası payı hariç aylık 250 bin TL olan geliri 4 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda 2 katına çıkarmış durumdayız. Bu gelirlerin yükselmesindeki en önemli nedenlerden biri kaçak su ile ciddi bir mücadeleye girişmiş olmamızdır. Tahsilatta ciddi bir mücadele başlattık. Belediye başkanı olarak ben de günlük tahsilatları kontrol ediyorum. Gelir Müdürü ve elemanlarıyla bire bir görüşüyorum. Bingöl'ün gelir kalemi bu kadar düşük olmamalı, İller Bankası payı dışında aylık ortalama 1 milyon TL gelir hedefliyoruz. Tabii bu kısa bir sürede gerçekleşecek hedef değildir. 1 yıllık süreçte bu hedefe ulaşmak için gayret gösteriyoruz. Gider kalemlerimizde de ciddi anlamda bir tasarruf var" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 18:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?