6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bayanlardan örnek davranış

Bingöl'de Filistin yararına düzenlenen kermese gönüllü olarak destek veren bayanlar, gelirlerini İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığıyla Gazze'ye göndermek üzere evlerinde yaptıkları yemek ve tatlıları satıyorlar.

Genç Caddesi 1 Nolu Sağlık Ocağı karşısında İHH Bingöl Temsilciliği tarafından organize edilen kermes, düzenlenen bir törenle açıldı. Kermesin açılmasının ardından gönüllü bayanlar tarafından evlerinde yapılan yemek, pasta, tatlı çeşitleri 25 kuruş ile 5 lira arasında satışa sunuldu. Kermese destek vermek isteyen vatandaşların rahat yemek yemesi için masalar da hazırlanırken, isteyen vatandaşlar Filistin'e destek olmak için kermeste bulunan ürünler haricinde maddi yardımlarda da bulundu. Dört gün süreyle açık kalacak olan kermesten elde edilecek gelirin İHH hesap numarasına yatırılarak Gazze'ye gönderileceği belirtildi. Mahalli yemekler başta olmak üzere evlerde hazırlanan yemek, pasta ve tatlılardan oluşan yaklaşık 50 çeşit ürün, gönüllü bayanlar tarafından kermese gelenlere ikram edildi.

İHH gönüllüsü olan Ayten Tunç, amaçlarının Gazze'de bombardıman altında sarsılan Filistinlilere destek vermek olduğunu söyledi. Tunç, "Ev hanımları ve kızlardan oluşan gönüllüler tarafından hazırlanan ürünleri bu kermes ile halka sunuyoruz. Filistinlilere destek vermek amacıyla bire bin katmak istedik. Mağdur olan Filistin halkına destek sağlamak ve imkanlarını artırmak için böyle bir organizasyon yaptık. Kermesimiz ile bir nebze de olsa Filistin halkının yaralarını sarmayı hedefledik. Beklentimizin çok üzerinde bir talep ile karşılaştık ve bu bizleri fazlasıyla mutlu etti" dedi.

Kermese akın eden Bingöllüler, Filistinlilere destek olmak amacıyla imkanları nispetinde yardımlarda bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?