6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bayramda birlik çağrısı

CUMHURİYET BAYRAMI BİNGÖL'DE COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 86. yıldönümü kutlamaları Bingöl'de yağmura rağmen coşkuyla kutlandı.

Bingöl Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler tarafından şiirler okundu. Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu törende yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti devletinin dağılmaması için birbirimize kenetlenmemiz gerektiğini söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, "Yıllar önce bu memleketin tüm güzel toprakları işgal altındaydı ve çıkacak hiçbir durumumuz da yoktu. Millet harap ve bitap durumuna düşmüş, ordular dağıtılmış, bütün silahlarına el konulmuş, hiçbir ümit kalmamıştı. Ancak, kahraman silahlı kuvvetlerinin bir parçası durumunda bulunan Mustafa Kemal, bu milleti adeta yoktan yeniden dünya sahnesine çıkarmış ve cumhuriyetimizi ilan etmiştir. Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte insanlar kendi kendini yönetme hakkına kavuştular. Cumhuriyet kendi yönetimine, kendi kaderine sahip çıktı. Türkiye milli kimliğe bağlı bir devlet halini aldı. Bu güzel vatanımızı kurmak, bu hale getirmek kolay olmadı. Son 30 yılda milletimizin başında devam eden, bu terör belası hepimizin birçok evladını aramızdan aldı, ülke kaynaklarını yok etti. Bu anlamda milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkamazsak, dünyada örnekleri görünen Irak, Afganistan'dan çok daha kötü duruma düşeriz. O yüzden millet olarak, birbirimize çok daha fazla kenetlenmeli, fitne fesattan uzak kalınarak, hiçbir bölücü faaliyetin içinde yer almamalıyız. Bizim huzurumuz için gecesini gündüzüne katan, güvenlik güçlerimizle birlik içinde olmalıyız" dedi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi, voleybol, atletizm yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Dereceye girerek birinci olan sporculara ödüllerini Vali İrfan Balkanlıoğlu, ikincilere ödüllerini Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Öner ve üçüncülere ödüllerini Belediye Başkanı Serdar Atalay verdi. Yağmura rağmen coşkulu bir şekilde devam eden kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.

Tören geçişi sırasında Şehir Stadyumu üstünde uçan helikopterler katılımcılardan alkış topladı. Törene Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Zafer Karataş, Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, vali yardımcıları, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

CUMHURİYET BAYRAMI BİNGÖL'DE COŞKUYLA KUTLANDI
CUMHURİYET BAYRAMI BİNGÖL'DE COŞKUYLA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:06:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 15:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?