6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

BBP törenle adayını tanıttı

Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından düzenlenen bir törenle Bingöl Belediye Başkan adayı tanıtıldı.

BBP Bingöl İl Başkanı Tahsin Bayram, tanıtım töreninde belediye başkan adaylarının Avukat Muammer Çolakoğlu olduğunu açıkladı. Bayram, siyasi partilerin seçime eşit girmediğini, özellikle mecliste grubu olmayan partilerin ciddi sıkıntı yaşadığını belirterek bu durumun düzeltilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Mecliste grubu olan siyasi partilere seçim için pay ayrıldığını ifade eden Bayram, ülke genelinde uygulanan barajın da antidemokratik olduğunu ileri sürdü. Tahsin Bayram, "Barajdan dolayı millettin iradesi tam anlamıyla meclise yansımıyor. Seçim barajının yüzde 5'e inmesi gerekir. Biz bu konuda çalışma yaptık ve önerilerimizi iktidara ilettik. Sayısal çoğunluğu elinde barındıran iktidar partisi bunu yapabilecek güçte olmasına rağmen yapmadı. Ne barajda bir iyileşme yapıldı, ne de anayasal sorunlar çözüme kavuşabildi. Seçim yardımları gurubu bulunan partiye yapılacaksa, geriye kalan siyasi partiler ne yapabilir. Seçim masraflarını kendi cebinden ödemek zorunda kalıyorlar. Onun için bir an önce bu eşitsiz yapı düzenlenmeli ve sorun çözülmeli" dedi.

Bingöl Belediye Başkan adaylarının halk tarafından iyi tanındığını da dile getiren Tahsin Bayram, belirledikleri adayın Bingöl'e hizmet getirebilecek ender kişilerden biri olduğunu söyledi.

BBP Bingöl Belediye Başkan adayı Avukat Muammer Çolakoğlu ise yaptığı konuşmada yıllardır aktif olarak siyasetin içinde olduğunu belirterek, mevcut sorunlara hakim olduğunu ve çözüm noktasında önemli çalışmalar yapacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 13:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?