1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Bedava ilaca hücum

Bingöl’de, yeşil kart uygulamasında ücretsiz ilaç dağıtımının başlamasıyla birlikte vatandaşlar, hastanelere akın etti. Ücretsiz ilaç verildiğini duyan yeşil kart sahipleri ise hastanelerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bingöl’de, 6 Ocak 2005 günü yeşil kart sahiplerine katkı payı dahi alınmadan ücretsiz ilaç verilmeye başlandı. Ücretsiz ilaç verildiğini duyan yeşil kart sahipleri ise hastanelere akın etti. Bingöl Devlet Hastanesi poliklinik ve kayıt gişeleri önünde uzun kuyruklar oluşturan yeşil kartlı vatandaşlar, hastane koridorlarında izdihama neden oldu. Kayıt gişelerinde muayene için numara almaya çalışan yeşil kart sahipleri, ücretsiz ilaç uygulamasına sevindiklerini dile getirirken, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na bağlı hastalar ise yaşanan yoğunluktan şikayet oldu.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir hastane yetkilisi, 10 Ocak 2004 günü acil servis ve polikliniklerde bin 634 yeşil kartın işlem gördüğünü bildirdi. Muayene, tetkik ve ilaç bedelinin de yaklaşık 4 milyon 500 bin YTL olduğunu kaydetti. Aynı yetkili, ilaçların ücretsiz verilmesi nedeniyle hasta olsun veya olmasın bütün yeşil kart sahiplerinin sağlık kurumlarına akın ettiğini ileri sürdü. Bingöl’de yeşil kartın devlete bir günlük maliyeti 5 milyon YTL olduğu bildirildi.

Öte yandan, 255 bin 395 binlik nüfusa sahip Bingöl’de yaklaşık 153 bin yeşil kartlı bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 15:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?