6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Belediyeden 150 aileye yardım

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, Ramazan ayı boyunca tespit edilen fakir ve yardıma muhtaç ailelere gıda paketleri götürerek iftarını gittiği evlerde açtığını söyledi.

Ramazan ayı dolayısıyla fakir ve yardıma muhtaç ailelere bir nebze destek olmak için çalışma başlatan Genç Belediye Başkanlığı, tespit ettiği 150 fakir ve yardıma muhtaç aileye gıda dağıttı. Yardımları dağıtırken insanların rencide olmaması için özellikle karanlığı tercih ettiklerini belirten Belediye Başkan Abdurrahim Ariç, ailelere verilen gıda paketlerinin kimse tarafından görülmemesine itina gösterdiklerini dile getirdi.

Ariç, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) aldığımız fakir fukara listesine ilaveten, sürekli halkın içinde olan biri olduğumdan dolayı aşağı yukarı ilçemizde maddi durumu iyi olmayanları biliyorum. Bazı insanlar maddi durumları çok kötü olduğu halde onurlarını düşündükleri için SYDV'ye gidip müracaatta bulunmuyorlar. Biz de bu insanları bildiğimiz için yardım dağıtımını onlardan başlattık. Hareket noktamız elbette insanlara bir şeyler vermek ama hiçbir şekilde insanları rencide etmeden gıda yardımı yapıyoruz. Ramazan ayı boyunca daha evimde iftar açmadım. Fırsat buldukça iftar vaktinde gıda paketlerini alarak kimseye görünmeden fakir insanların kapılarını çalıp onlarla birlikte iftarımı açıyorum. Diğerlerini ise Belediye Sosyal İşler Müdürü ve yanına aldığı arkadaşlarla kimseye görünmeden fakirlerin kapılarını çalarak yardımları yapıyor" dedi.

Genç ilçesinin yapısını çok iyi bildikleri için buna göre hareket ettiklerini belirten Başkan Abdurrahim Ariç, gerçek anlamda fakir ve muhtaç olduğu halde yardım talep etmeyen birçok kişinin olduğunu söyledi.

Ariç, "İnsanlarımız içerisinde gerçekten çok fakir ve muhtaç olduğu halde toplumda 'Yardım aldı' dedirtmemek adına talepte bulunmayan bir sürü vatandaşımız var. Biz onları da tespit ederek rencide etmeden götürüp evlerine yardımları verdik. Gıda paketlerimizde 5'er kilogram pirinç, yağ, şeker, makarna, mercimek ve 1 kilogram çay bulunmaktadır. İmkanlarımız elverdiği sürece Ramazan sonrasında da bu fakir ailelerimize destek vermeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 13:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?