6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Belediyenin 6 aylık bilançosu

GENÇ BELEDİYESİ'NİN 6 AYLIK HİZMET DEĞERLENDİRMESİ

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, hizmet anlamında tespit edilen bütün eksikliklerin imkanları oranında giderildiğini söyledi.

Yenişehir Mahallesi'nde belediyeye ait bahçede bir toplantı düzenleyen Başkan Abdurrahim Ariç, İnsan Kaynakları ve Eğitim, Zabıta Amirliği, İtfaiye Amirliği, Fen İşleri, Yazı İşleri ve Mali İşler Müdürlükleri tarafından 6 ayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Göreve geldikten sonra süresi biten 6'ınca 5 yıllık imar programının 2014 yılına kadar yeniden hazırlandığını belirten Başkan Abdurrahim Ariç, program doğrultusunda öncelik sırasına göre çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Ariç, "İlçemizin değişik yerlerinde iş makineleri ve işçilerimizle 840 metre kanalizasyon şebekesi yapılmıştır. Ayrıca bin 350 metre uzunluğundaki kanalizasyon şebekesi etüt çalışmaları tamamlanarak yapımı devam etmektedir. Göreve geldiğimiz günden sonra su arızaları teker teker tespit edilerek bunlar giderilmiştir. Altyapı tesisleri geçirilmesi nedeniyle mahalle aralarında bozulan yollara 10 bin adet kilitli parke taşı döşenmiştir. İlçe merkezinde bulunan ve bozuk olduğu tespit edilen kaldırımlar karo taşları ile döşendi. İlçemizde bulunan derelerin ıslahı yapılarak taşkınlar önlendi. Genç-Bingöl karayolu orta refüjüne 150 adet çeşitli ağaç ile aynı alana bin 500 adet bitki ekimi yapıldı. Belediyemiz imkanları dahilinde yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kum, çimento, büz ve parke yardımları yapıldı. Belediyemize ait beton boru ve parke imalathanemizde 148 adet 300 santimetreli, bin 500 adet 200 santimetrelik boru ile 280 bin adet parke taşı imal edildi. Yenişehir Mahallesi'nde 4 adet çocuk parkı yaptırıldı. Göreve geldikten sonra yaptırdığımız Muhsin Yazıcıoğlu Parki'nın müştemilat ve binası ile çevre düzenlemesi tamamlanarak halkımızın hizmetine sunuldu. Selden zarar görebileceği düşünülen ve yoldan düşük bölgelerde drenaj çalışmaları yapıldı. İhtiyaç olan bölgelerde asfalt çalışmaları yapıldı. Yenişehir Mahallesi Çaçan mevkiinde toplam 20 bin metrekarelik alanda sosyal tesis ve park düzenlemesi projesi yapılarak Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'na sunuldu. İlçemizin kanalizasyon şebekesinin tamamen yenilenmesi ve yapımı işi dolayısıyla İller Bankası'na müracaat edildi" dedi.

Genç ilçesinde atık su tesisi kurulması için Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Genel Müdürlüğü'ne müracaat edildiğini belirten Başkan Abdurrahim Ariç, proje yapımı için 100 bin lira kaynak ayrıldığını söyledi. Ariç, "Projenin ihalesi yapılarak çalışmalar kısa sürede başlatılacaktır. Bu çalışma yapıldıktan sonra ilçemizde büyük bir rahatlama yaşanacaktır" şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren 6 aylık süre içerisinde 1 milyon 80 bin 500 lira borç ödediklerini belirten Başkan Abdurrahim Ariç, kalan borcun ödenmesi için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ariç, "Göreve geldiğimizde yaklaşık olarak 4 milyon lira borçla belediyeyi devraldık. 6 aylık süre içerisinde 1 milyon 80 bin 500 lira borç ödedik. Şuan borcumuz 2 milyon 919 bin 500 liradır. Bunu da ödemek için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonra ilçede bulunan amatör spor kulüplerine malzeme yardımlarında bulunduklarını belirten Başkan Abdurrahim Ariç, gençlerin spora yönlendirilmesi için imkanları dahilinde bu yardımları sürdüreceklerini söyledi. Ariç, "İlçemiz amatör liginde faaliyet gösteren Genç Telekomspor'a 9 bin 585 lira tutarında idman şortu, idman ayakkabısı, yağmurluk, idman kramponu, maç kramponu, idman tişörtü, forma, şart, tozluk, kafile eşofmanı, idman eşofmanı ve futbol topu yardımı yapıldı. Ayrıca amatör ligde faaliyet gösteren Genç YİBO takımına bin 500 lira tutarında malzeme yardımı yapıldı. Her iki takıma toplam 11 bin 85 liralık yardım malzemesi dağıttık" dedi.

Ramazan ayında Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile birlikte tespit edilen 150 fakir aileye gıda yardımları yaptıklarını belirten Başkan Abdurrahim Ariç, imkanları dahilinde bunları sürdüreceklerini dile getirdi. Ariç, "Ramazan ayında 150 fakir aileye 11 bin 850 lira tutarında sıvı yağ, pirinç, makarna, şeker, çay ve mercimek malzemesi dağıtıldı. Bunların haricinde belediyemizde görev yapan işçilerimizin içeride biriken ikramiyeleri dağıtıldı. Memur ve işçilerimizin aylık maaşları zamanında ve tam olarak ödenmektedir" ifadelerine yer verdi.

Bilgilendirme toplantısına Genç Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Gelen, Mahmut Yakışır, belediye birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 19:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?