2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Beyaz esaret!

BİNGÖL'DE 119 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Bingöl'de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 119 köy ile irtibatın sağlanamadığı belirtildi.

Kar yağışı ile birlikte ulaşıma kapanan köy yollarında çalışma başlatıldı. Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 119 köy yolunu açmak için 10 ekip oluşturulduğu ve çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Bingöl Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, şehir merkezinde kar kalınlığının 3, yüksek kesimlerde ise 40 ile 60 santimetre arasında ölçüldüğü belirtildi.

Kar yağışına teslim olan Yedisu ilçesinde ise hayat durma noktasına geldi. İlçe merkezinde kar kalınlığının 60 santimetre olarak ölçüldüğü belirtilirken, Yedisu-Erzincan karayolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi. Kar ile birlikte vatandaşlar iş yeri ve evlerinin önlerini temizlerken, Yedisu Belediye Başkanlığı'na ait iş makinesi ise ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda çalışmalara başladı.

Kar yağışının bereket olduğunu belirten Hüseyin Açıkyer isimli vatandaş ise, her türlü zorluğa rağmen yağışların iyi olduğunu söyledi. Açıkyer, "Kar yağınca hayat durma noktasına geliyor. Ama kar yağışı berekettir. Yağması tüm olumsuzluklara rağmen iyidir" dedi.

Beyaz örtüye bürünen Yedisu ilçesinde başıboş köpekler de karda oynaması ise dikkatlerden kaçmadı.

BİNGÖL'DE 119 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
BİNGÖL'DE 119 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 14:50:01
Güncelleme :31 Ocak 2011 Pazartesi 15:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?