6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bilim Şenliği sona erdi

Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen Bilim Şenliği, ödül töreni ile sona erdi.

İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasına, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Mardin ve Şanlıurfa illerinden öğrenciler katıldı. İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen bir tören ile yarışmada okulları adına derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Düzenlenen törene Vali Yardımcısı İnci Becel Sezer, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Özbey, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları, Okul Müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törende ilk konuşmayı Rektör Yardımcısı ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen yaptı. Prof. Dr. İlhan İçen konuşmasında, "Amacımız, bilimin yol göstericiliğinde ilerleyen nesiller yetişmesine yardımcı olmaktır. Bu bağlamda önümüzdeki yıllarda bölge merkezine bağlı illerde yarışmaya katılan projelerin sayısının arttırılması için hem İnönü Üniversitesi hem de bölgeye bağlı üniversiteler, Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte daha da yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de konuşmasında, "TÜBİTAK gerek erişkin gerek genç bilim adamları yetiştirme konusunda ciddi çabalar sarf etmektedir. Bu projede katkısı bulunan biri olarak kısa bir geçmişte sadece Ankara'da iki bin kişinin katılabildiği bu aktiviteler geldiğimiz bu günde gösterilen çabalar sonunda ülkemizin tümünde on binlerin katılabildiği aktiviteler halini almıştır. Bilim insanı olabilecek yetenekleri keşfetme ve yetiştirme konusunda ne kadar erken başlanılırsa o kadar erken sonuç alınacağını belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in konuşmasından sonra dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında Birincilik alan ve ilk 11'e giren projeler ve okulların isimleri şöyle:
Bilgisayar dalında Malatya Özel Rahime Batu Lisesi "Veri Toplama Kampı" projesi ile, Biyoloji dalında Malatya Lisesi "Malatya Darende İlçesi Gökçeören Yaylası Ve Çevre Köylerinde Doğal Olarak Yetişen Bazı Bitkilerin Etnobotanik Özellikleri" projesi ile, Biyoloji dalında Diyarbakır Eğil Alparslan Lisesi "Akciğer Dostu" projesi ile, Fizik dalında Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi "Hidromobil" projesi ile, Fizik dalında Elazığ Özel Yavuz Selim Koleji "Fiziksel Çizgi Filmler" projesi ile, Fizik dalında Elazığ Hıdır Sever Lisesi "İçten Yanmalı Motorları Güçlendirme" projesi ile, Kimya dalında Mardin Aziz Önen Lisesi "Minik Vantuzların büyülü Rüyası" projesi ile, Matematik dalında Malatya Fen Lisesi "Üçgensel Toplama İşlemi" projesi ile, Sosyoloji dalında "Çok Eşle Evliliğin Sosyo Kültürel ve Aile Hayatına Olan Etkileri" projesi ile, Tarih dalında Şanlıurfa Özel Murat Lisesi "Urfa'da Kelebeğin Ömrü:bilim Tarihi" projesi ile, Yer Bilimleri dalında Şanlıurfa Birecik Atatürk Lisesi "Kelaynak Kuşlarının Jeolojik Unsurlarla İlişkisi" projesi ile ilk on bire seçilen okullarımız oldu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 17:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?