2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bingöl, karın esiri oldu!

Bingöl’de devam eden kar yağışı, fırtına ve tipi yüzünden ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. 263 köy ve 400 mezra ile irtibatın sağlanamadığı öğrenildi.

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde 3 gün aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle kaymakamlık, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde ilk ve ortaöğretim okullarının bir gün süreyle tatil edildikleri açıklandı. Karlıova ilçe merkezinde kar kalınlığının 80 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi. Kar ile birlikte fırtına ve tipi yüzünden Bingöl şehir merkezindeki yolların buzlandığı, trafikte aksamalar meydana geldiği belirtildi. Bingöl şehir merkezi ile Düzağaç bölgesini birbirine bağlayan Çapakçur Köprüsü’nde, kayan araçlar nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldiği, trafiğin saatlerce kilitlendiği belirtildi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, zincirsiz araçların köprüye girişlerine izin etmedi.
Öte yandan, devam eden kar yağışı, Bingöl’ü kar esareti altına alırken, çevre illerle bağlantısı kesildi. Bingöl-Erzurum, Bingöl-Elazığ karayolları, tipi ve fırtına nedeniyle kapanırken, kar temizleme çalışmalarının sürdüğü açıklandı.
Kar kalınlığının şehir merkezinde 42 santimetre olarak ölçüldüğü Bingöl’de, 263 köy ve 400 mezra ile irtibatın sağlanamadığı belirtildi. Yağışlarla birlikte Bingöl-Diyarbakır ve Bingöl-Muş karayollarında trafik kontrollü olarak sağlanırken, Bingöl-Sancak, Sancak-Yolçatı, Sancak-Hasbağlar, Hasbağlar-Adaklı, Kiğı-Yedisu, Yedisu-Karlıova ve Genç-Yenisu karayollarının trafiğe kapandığı belirtildi.

BİNGÖL-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 13:52:52
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?