3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Bingöl: Deprem Konutları'nda çalışan işçilere, göbekli moral gecesi

Bingöl’de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan vatandaşlar için yaptırılan deprem konutlarında çalışan işçilere moral gecesi düzenlendi.

Çukurova Baytur inşaat firması yemekhane kampında gerçekleşen moral gecesine katılan işçiler, mahalli sanatçılar tarafından seslendirilen parçalara halay çekerek eşlik etti. Elazığ’dan getirilen mahalli sanatçılar Gülden Çolak ve Gülşen tarafından seslendirilen şarkılara oynayarak eşlik eden işçiler, bayan sanatçılarla fotoğraf çektirmek için sıraya girdiler.
Deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşlar için yaptırılan 368 konutun geçici kabulu yapılması için Başbakanlığa davet mektubu gönderildiği belirtildi.

Personellerinin bu geceyi hak ettiğini söyleyen Çukurova Baytur İnşaat Kamp Amiri Yücel Özdemir, deprem sonrasında insanların evsiz kaldıklarını bildikleri için 24 saat esasına göre çalıştıklarını söyledi. Konutların zamanından 2 ay erken bitirilmesinin tek sebebini işçiler ile kendi aralarındaki diyaloğa bağlayan Özdemir, bu gecenin işçileri tarafından hak edildiğini söyledi.

Şubat 2004’te teslim etmeleri gereken 368 konutu aralık ayında tamamladıklarını söyleyen Çukurova Baytur İnşaat Proje Müdürü Vahit Bozkurt, 8.0 şiddetindeki depreme dayanıklı olarak inşa edilen konutların 100 metrekare ve bodrum artı 4 kat olduğunu söyledi.

BİNGÖL-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 12:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?