2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bingöl: Kar, Bingöl'ü esir aldı!

Bingöl’de dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edilirken, 227 köy ile irtibat sağlanamadığı bildirildi.

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarının 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Bingöl’de kar kalınlığının şehir merkezinde 28, yüksek kesimlerde ise 60 santimetre olarak ölçüldüğü belirtildi. Bingöl’de kapanan 227 köy yolunu açmak için çalışma başlatan Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nün 9 ayrı ekip oluşturularak, 3 kar savurma makinesi, 5 greyder, 3 bıçaklı MAN ve 9 kepçe ile çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Kuruca ve Boğlan geçitlerinde trafiğin kontrollü olarak sağlandığı Bingöl’de, Kiğı-Yedisu ve Karlıova-Yedisu ilçe bağlantılarını sağlayan yolların kapalı olduğu, Yedisu İlçesi’ne ulaşımın Erzurum Çat İlçesi üzerinden sağlandığı belirtildi.

Şehir merkezinde ise sabah saatlerinden itibaren çalışma başlatan Bingöl Belediyesi, 8 iş makinesi ve 26 personel ile kar temizleme çalışmalarına başladı. Caddelerde biriken karlar, iş makineleri ile bir araya toplandıktan sonra kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınırken, kaldırımlardaki karlar da küreklerle temizlenmeye başladı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının aralıklarla süreceğini açıkladı.

BİNGÖL
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 13:08:23
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?