2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Bingöl: Yıkılması gereken binada sağlık hizmeti faciaya davetiye çıkarıyor

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’nün, 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen 6.4 şiddetindeki depremde hasar gören ve Bayındırlık Bakanlığı teknik elemanlarının yaptıkları incelemede, onarımının mümkün olmadığı tespit edilen binasında, hizmetlerine devam etmesi, personeli ve vatandaşları tedirgin ediyor.

İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Bingöl’de meydana gelen 6.4 şiddetindeki deprem sonrası hasar gören İl Sağlık Müdürlüğü binasında hasar tespit çalışması yapıldı. İlk çalışmada binaya, orta hasarlı raporu verildi. Daha sonra Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine Bayındırlık Bakanlığı teknik elemanları tarafından yapılan son incelemede binanın, beton mukavemetlerinin çok düşük olduğu ve onarımının mümkün olmadığı tespit edildi.
’Onarımı mümkün olmadığı’ tespit edilen ve yıkımına karar verilen Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü binası, 2001 yılında hizmete girmişti. Sağlık hizmetlerinin, yıkımına karar verildiği belirtilen binada verilmeye devam etmesi ise, personelde ve vatandaşlarda korkuya neden oluyor. Vatandaşlar, olası yeni bir depremde, hizmet veren personelin sağ kurtulma imkanlarının olamayacağını söylediler. Zor koşullarda görevlerini yapmaya çalışan İl Sağlık Müdürlüğü personeli ise, bu durumdan kurtulmak için yetkililerden duyarlılık beklediklerini açıkladılar.
Duvarları yer yer yıkılan, ve yıkıntılardan dolayı yan odaların içinin dahi göründüğü bina, sağlık hizmetleri için giden vatandaşları da korkutuyor. Vedat Büyükşahin adlı vatandaş, yetkililerin bu duruma bir önlem alması gerektiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Sarıdağ, iki rapor arasındaki çelişkiden dolayı güçlendirme veya nakil işlerinde geciktiklerini belirtti. Dr. Sarıdağ, son raporun ardından Sağlık Müdürlüğü binasının taşınmasına karar verildiğini ve müdürlük için yer arandığı söyledi.

BİNGÖL(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 13:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?