3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Bingöl Belediyesi'ne 25 bin YTL ceza

Bingöl Çevre İl Müdürlüğü, şehir çöplüğünün halkın sağlığını tehlikeye soktuğu ve çevre kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle Bingöl Belediyesi'ne 25 bin YTL ceza kesti. 

Edinilen bilgiye göre, Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği'nin (BİN-DER) verdiği şikayet dilekçesi üzerine çöplükte incelemede bulunan Çevre İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, atıkların çöp alanına düzensiz atıldığı, halk sağlığını tehlikeye soktuğu ve çevre kirliliğine sebep olduğu kanaatine varıldığı, yapılan inceleme ve tespitler sonucunda Bingöl Belediyesi'ne 25 bin YTL para cezası kesildiği öğrenildi. 

Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, cezayla ilgili idari mahkemeye itirazda bulunduklarını söyleyerek, yer nedeniyle kaldırılamayan çöp alanına çözüm bulunacağını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 15:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
huseyin cetkin IP: 84.147.122.xxx Tarih : 18.11.2006 21:17:49
cöp sorununu ortadan kaldirmak icin bingöl sanayisini harekete gecirip teknikli cihazlar üretip cöpu sistemli bir sekilde yok etmek gerek su anda bingöldeki cöp manzaralari orta cag manzaralarina benziyor artik bigöl sanayisini teknolojiye yönlendirmek lazim.selamlar ve saygilar not. her seyin cözümü teknoloji ile hal olur