6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl CD'si tanıtıldı

Bingöl'de görev yapan Ajans Haber Türk Muhabiri Aydın Arık'ın 'Adım adım Bingöl' ismiyle hazırladığı CD'nin tanıtımı yapıldı.


Başarılı bir çalışmaya ismini yazdıran Aydın Arık, Bingöl'ün ilk uzun metrajlı tanıtım CD'sini çıkardığını söyledi. Çalışmaların tamamlandığını belirten Arık, düzenlediği bir toplantı ile tanıtımı yaptı. Arık, belgesel çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını ve CD'nin 15 Eylül'de piyasaya çıkacağını dile getirdi. A'dan Z'ye her konunun işlendiği CD'nin bugüne kadar yapılan belgeseller arasında en uzun metraja sahip olduğu vurgulayan Arık, çekimlerin yaklaşık 3 ay sürdüğünü söyledi. Bingöl merkez ve 7 ilçede yapılan çekimlerde, tarih, doğa güzellikler, kültür ve turizm alanlarının konu edildiğini belirten Arık, büyük eksikliği yaşanılan bu hizmeti yapmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Arık, "Uzun yıllar Bingöl'de çeşitli basın kuruluşlarında görev aldım. Bugüne kadar hep bir eksiklik olarak gördüğüm bu çalışmayı yapmaya karar verdim. Bugüne kadar birçok televizyon kanalı, sivil toplum kuruluşları ve şahıslar tarafından Bingöl'ün farklı belgeselleri hazırlandı. Ancak bu belgesellerin hem kısa, hem de yetersiz idi. Her ilin bir tanıtım belgeseli var. Ben de ilimizin bir tanıtım belgeselini yapmaya karar verdim. İlk olarak bir sponsor arayışına girdim. Bingöl'ün Kiğı ilçesinde baraj yapımlarını üstlenen ve bölgede birçok hizmete yardım eden Özaltın Holding yetkilileriyle yaptığım görüşmeler sonucunda destek aldım. Yaptığımız sponsorluk anlaşması üzerine çalışmalara hızlı bir şekilde başladım" dedi.


Yaptığı işin kaliteli olması için hiçbir masraftan kaçmadığını belirten Arık, gece gündüz bu iş için uğraş verdiğini söyledi. Arık, "Bu çekimler, yüksek çözünürlük ve görüntü kalitesiyle yapıldı. HDV formatında yapılan çekimlerde, il merkezi ve bağlı 7 ilçe görüntüleri dışında, festivaller, tarihi ve doğa güzellikleri ile Bingöl'e has görüntüler konu alındı. Bu belgeselde bilinmeyen bir çok görüntü yer alıyor. Bu belgesel özelikle Bingöl'ün dışarıda yapılacak tanıtımları için büyük bir kaynak olacak. Belgeselin yapımcılığı ve yönetmenliğini ben üstlendim. Bingöllü yönetmen, metin yazarı Fatma Zebat Korkutata koordinatörlüğünde hazırlanan 'Adım adım Bingöl' belgeselinin seslendirmesi Hollywod filmlerinin Türkçe dublajını yapan Mustafa Oral tarafından yapıldı. Belgeselin montajı ise İstanbul'da faaliyet gösteren Capture Ajans tarafından yapıldı. Bu belgeselin yapımında büyük katkısı olan ana sponsorum Özaltın Holding olmak üzere, Bingöllü yönetmen, metin yazarı Fatma Zebat Korkutata'ya ve Bingöl'deki yerel ve ulusal basın mensuplarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Belgeselin 15 Eylül'de piyasada olacağını belirten Arık, ilk etapta 5 bin adet CD baskısı yapılacağını ve CD'lerin 81 il başta olmak üzere birçok ülkeye gönderileceğini de ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 21:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?