1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Bingöl Çinli gelini bağrına bastı

Üniversite eğitimi için gittiği Çin’de mankenlik ve oyunculuğa başlayan Bingöllü Mehmet Söyler, nişanlısını ailesiyle tanıştırmak için Bingöl’e getirdi. Çinli gelin, Söyler, ailesinin sıcak ilgisiyle karşılandı.

Nişanlısı (Lin Yuting) İrene ile birlikte Bingöl merkez Uydukent Mahallesi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında ikamet eden ailesini ziyaret eden Söyler, ailesinin sıcak ilgisiyle karşılandı. Çinli gelin, Çin’in geleneklerinde el öpme olmadığı için çok heyecanlandı.

Türk adetlerine göre kaynana ve kayınbabasının elini öpen İrene, erkek tarafına çay ikram etti. Sempatik davranışlarıyla kısa sürede Söyler ailesinin gönlünü fetheden İrene, 2002 yılında çıkardığı ve 13 şarkının yer aldığı ’Pei ni zou yi duan’ isimli albümüyle Çin’de yılın en yeni, Guandong eyaletinde de en iyi şarkıcı seçildiğini söyledi.

Türkiye’ye hayran kaldığını belirten İrene, ilk defa Bingöl’de 1 metreden fazla görünce şaşırdı. Kaynanası Emine Söyler’i çok beğendiğini dile getiren İrene, kaynanasına Türkçe ’Seni seviyorum’ dedi. Türkiye’de güçlü aile bağlarına hayran kaldığını anlatan İrene, duygularını şöyle dile getirdi:

’’Mehmet’le bir yemekte tanışıp arkadaş olduk. Onunla evlenmeye karar verdik. Ailesiyle tanışmak için Bingöl’e geldim. Türkiye’yi çok sevdim. İlk defa bu kadar çok kar gördüm. Çin’de aile içinde fazla bir samimiyet ve buradaki gibi el öpme ve sarılma yok. Burada çok akraba var. Yemekleri çok beğendim ve öğrenmeye çalışıyorum. Yaprak sarmasının yapılışını öğrendim. Bu duyguları yaşadığım için çok mutluyum.’’

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nden emekli olan baba Hilmi Söyler, gelinini çok beğendiğini ifade ederek, ’’Oğlum gelinimle beraber geldiği için çok mutluyum. Oğlum bugüne kadar beni üzecek bir şey yapmadı. Allah mesut ve bahtiyar etsin’’ dedi.
Kaynana Emine Söyler ise, gelininin çok sempatik olduğunu ve her şeyi öğrenmeye çalıştığını söyledi.

Müstakbel eşiyle kar topu oynayan Mehmet Söyler de oyunculukta Al Pacino ve Robert De Niro’yu örnek aldığını söyledi. Türkiye’den gelecek oyunculuk tekliflerine açık olduğunu kaydeden Söyler, şimdilik Çin’de mankenlik tekliflerini kabul etmediğini, sadece büyük firmaların katalog çekimlerini değerlendirdiğini söyledi. ’’Podyuma çıkmam ama oyunculuk tekliflerine açığım’’ diyen Söyler, Çin’de, mankenlerin Türkiye’deki gibi özel hayatlarıyla gündeme gelmediğini belirtti. Çekimleri devam eden bir dizide İngiliz doktoru canlandırdığını anlatan Söyler, oyunculuğun yanında ticaretle de uğraştığını hatırlatarak, "Çin her alanda gelişen bir ülke. İş adamlarımızı buraya yatırıma davet ediyorum. Şayet gelen olursa, her konuda kendilerine destek olurum. Bugüne kadar çok sayıda iş adamı geldi. Hepsine gönüllü rehberlik hizmeti verdim’’ diye konuştu.

Bingöl’de bir hafta kalacağını ve tatilinin kalan 10 günlük bölümünü İstanbul’da değerlendireceğini ifade eden Söyler, düğün için yaz aylarında tekrar Türkiye’ye geleceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 13:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadun_sozer IP: 213.194.105.xxx Tarih : 20.03.2005 14:55:43
Çok örnek bir olay Mehmet'i kutluyorum.