6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl ilçeleri kara teslim

Bingöl'ün Yedisu ve Karlıova ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, özellikle hayvan sahiplerinin yem bulma sıkıntısı yaşadıkları belirtildi.

Sabahın erken saatlerinde etkili olan kar yağışı Yedisu ve Karlıova ilçesini tamamen beyaz örtüye bürüdü. Yedisu ilçesinde evlerinden çıkan vatandaşlar karı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hüseyin Açıkyel isimli vatandaş, bu mevsimde ilk defa kar yağdığına şahit olduğunu belirterek şaşırdığını söyledi. Cihan Palu isimli vatandaş ise nisan ayında kar yağışını beklemediğini dile getirdi. İrfan Uçar ise sabah kalktığında yerlerin beyaz olduğunu ve bu duruma şaşırdığını söyledi.

Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı ise hayvan sahiplerine zor anlar yaşattı. Hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle meralara çıkaramadıkları hayvanları için yem bulma telaşına girdiklerini ifade etti. Sabahın erken saatlerinde etkili olan kar sonrasında evlerinden çıkan bazı vatandaşlar, araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?