3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Bingöl Milletvekili Berdibek:Eylemi Bingöl’e mal etmek doğru değildir

Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, dün TBMM’de gündem dışı söz alarak son günlerde Türkiye ve Dünya basınında Bingöl’ün terör merkezi olarak yansıtılmasıyla ilgili şunları kaydetti: “15 Kasım’da iki Sinagog önünde patlayan bombalar ve 20 Kasım’da Levent ve Beyoğlu’ndaki bombalar sonucunda 57 vatandaşımız hayatını kaybetti.

İstanbul’da atılan bombalar Bingöl halkını da etkilemiştir. Halkımız tedirgin ve huzursuz olmuştur. Halkımız teröre nefret ve kin duyarak lanetlediklerini milletvekili arkadaşlarımıza ve bana illettiler. Bunu Meclis kürsüsünden tüm kamuoyuna deklare etmemizi istediler.

Saldırıları gerçekleştirenlerin Bingöllü olması Bingölümüzü hedef göstermiş ve asıl nedeninin kaynağından uzaklaştırmıştır. Türkiye ve Dünya basınında Bingöllülere potansiyel suçlu gözü ile bakılmasına neden olmuştur. Bingöl ilimizin ulusal basında bu şekilde yer alması vatandaşlarımızın onur ve hissiyatlarını rencide etmiştir.

Terörün dini, ırkı, milliyeti, mezhebi, şehri olmaz. Terör kime yapılırsa yapılsın, kim tarafından yapılırsa yapılsın en büyük insanlık suçudur.

Teröristlerin Bingöllü olmasıyla Bingöl halkını zan altına bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Kişilerinyaptığı hatayı Bingöl’e mal etmek doğru değildir. Bu olayın Türkiye’nin demokratikleşmesini istemeyen, barışın, kardeşliğin ve demokrasinin gelişmesinden rahatsızlık duyan çevrelerin bölgemiz ve dünyada barışın yok edilmesini isteyen bazı gruplar tarafından çıkarıldığı inancındayım. Ben burada yine söylüyorum. Terörü lanetliyor ve kınıyorum. Terörün en büyük insanlık suçu olduğunu söylüyorum.”

Bingöl Gazetesi/F.A
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 19:52:34
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 15:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?