6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Bingöl opera ile tanıştı

Bingöl'de ilk defa opera sahnelendi.
Bingöl Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü davetlisi olarak ilk defa Bingöl'e gelen Melih Öztürk'ün yönetmenliğindeki, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahnelenen oyun büyük beğeni topladı.

 Bingöl Kültür Merkezi Salonu'nda sahnelenen "Arşın Mal Alan" operetine katılan izleyicilerin büyük çoğunluğu ilk defa bir operet izlemenin heyecanını yaşadı. İzleyiciler ilk defa izledikleri opereti çok beğendiklerini ve bu tür gösterilerin sürekli tekrarlanmasını istediklerini belirtti. Bir aşk hikayesini anlatan operetta oyuncuların ortaya koyduğu hünerleri izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Operayı izleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, çok beğendiğini ve hem kaliteli, hem eğlenceli bir opera olduğunu söyledi.
Bingöl'de ilk defa böyle bir etkinliğin olduğunu belirten Beyda Öztürk ise, daha önce Ankara''da opera izlediğini söyledi. Öztürk, “Ankara Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu'nda bu tarz yapıtları izlemeye gittim. Ama Bingöl'de ilk olması çok güzel. Hakikaten eğlenceli saatler geçirdik. Gerek dekol, gerek sahne, gerek oyuncular ve ele alınan yapıt çok güzel, bunun devamını diliyoruz” dedi.


Büyük Doğu Turnesi olarak başlayan “Arşın Mal Alan” opereti Kahramanmaraş ve Tunceli'nin ardından Bingöl'de izleyici ile buluştu. Ekibin sırayla Batman, Siirt ve Hakkari'de de oyunlarını sahneleyeceği belirtildi. Azerbaycan müziğinin öncüsü ve ilk profesyonel besteci Üzeyir Hacıbekov'un "Arşın Mal Alan" opereti, operet kültüründeki en önemli eserlerden biridir. Bir çok dile çevrilerek büyük ün kazanmış, çeşitli yıllarda Bakü'de,1937'de ABD'de filme çekilmiş; Londra, Paris, Berlin, Moskova gibi pek çok önemli sahnede oynanmıştır.
Bingöl'de ilk defa sahnelenen operaya Vali İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Odabaş, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 12:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?